'Hij is de slechtste arbiter die ik in mijn carrière ben tegengekomen'

donderdag, 04 mei 2023 om 17:25
mourinho
José Mourinho is na afloop van het 1-1 gelijkspel van zijn ploeg AS Roma tegen Monza niet te spreken over scheidsrechter Daniele Chiffi. De Italiaanse arbiter deelde rood uit aan een speler van AS Roma na een glijpartij en gaf Mourinho al in de eerste helft een gele kaart. In totaal trok hij maar liefst tien kaarten.
Mourinho loopt al 23 jaar mee als hoofdcoach in de voetbalwereld, maar weet het zeker: 'Hij is de slechtste arbiter die ik in mijn carrière ben tegengekomen. En geloof me, ik heb heel wat slechte scheidsrechters meegemaakt', zegt de Portugees tegenover DAZN. Chiffi gaf Roma-speler Zeki Celik in de slotfase een rode kaart. Celik ontving in de 91ste en de 95ste minuut een gele kaart, maar uiteindelijk veranderde het niets aan het scoreverloop.
De tweede gele kaart ontving Celik na een glijpartij. 'Hij is gewoon verschrikkelijk', beoordeelt Mourinho de beslissing van de arbiter. 'Hij maakt geen menselijke connectie en heeft geen empathie. Hij geeft rood aan een speler die uitglijdt. Er zijn al clubs die hebben gemeld dat ze Chiffi niet meer als scheidsrechter willen hebben. Maar AS Roma blijkt daar niet toe in staat. Dat zit kennelijk niet in ons DNA.'
Door het gelijkspel zakt AS Roma af naar de zevende plaats, maar de ploeg van Mourinho heeft nog alle kans om Europees voetbal te halen. De achterstand op nummer vier Internazionale bedraagt slechts twee punten, met nog vijf wedstrijden te gaan. Wel betekende het gelijkspel op bezoek bij Monza de derde wedstrijd op rij zonder overwinning.
Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+