Drama voor wielrenner Robert Gesink; laatste Giro d'Italia al na één etappe voorbij

Sportnieuws
zondag, 05 mei 2024 om 11:08
copyright proshots 2360505
Slecht nieuws voor Visma | Lease a Bike: Robert Gesink heeft een breuk in zijn hand opgelopen bij zijn val in de openingsrit van de Giro d'Italia en heeft de ronde moeten verlaten. Met dat nieuws kwam Visma | Lease a Bike zondagochtend.  
Gesink kwam in aanloop naar de Colle della Maddalena ten val door een onoplettende collega. De Varssevelder ging samen met onder meer Domenico Pozzovivo (VF Group - Bardiani) en de aan zijn knie gehavende Torstein Traeen (Bahrain Victorious) tegen de grond en bleef met veel frustratie staan. Even later stapte hij wel weer op, maar op de fiets voelde hij dat het toch niet helemaal lekker zat.
De Nederlandse klimmer kwam uiteindelijk als laatste van de gruppetto over de meet en onderging na afloop aanvullend onderzoek, waardoor Visma | Lease a Bike nog niet direct kon communiceren over de precieze ernst van de blessures. Uiteindelijk kwam er dus een kleine breuk in de hand van Gesink naar voren, die hem ertoe dwingt om de eerste opgever van de Giro d'Italia te worden.
Een ontzettende klap voor Visma | Lease a Bike en uiteraard Gesink zelf, die in zijn laatste jaar als prof op die manier de Giro moet verlaten, Later dit jaar staat ook de Vuelta erop voor de klimmer van Visma | Lease a Bike, die uiteraard eerst zal moeten herstellen van zijn blessure.
Cian Uijtdebroeks verliest hierdoor één van zijn belangrijkste adjudanten bergop, daar Gesink met zijn grote ronde-ervaring de aangewezen man was om de Belg bij de hand te nemen. Attila Valter en Jan Tratnik zullen vermoedelijk aangewezen worden om de rol van de hardrijder over te nemen, al zijn de 23 grote rondes van Gesink natuurlijk niet zomaar te vervangen in de ploegbus.
In de Leiderstrui ©

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties