Verstappen gaat in op sneer van Red Bull-CEO richting Wolff: 'Meer gebeurd dan hier is gezegd'

Sportnieuws
zondag, 05 mei 2024 om 9:39
copyright proshots 25149949
Max Verstappen heeft gereageerd op de uitspraken van Red Bull-CEO Oliver Mintzlaff. De Oostenrijker haalde uit naar Mercedes-teambaas Toto Wolff en zijn vele pogingen om de Nederlander over te halen naar Mercedes te komen. De CEO vond dat niet bepaald respectvol van Wolff, en Verstappen vindt het goed dat hij zich over bepaalde dingen uitspreekt.
CEO Mintzlaff, die het stokje heeft overgenomen na het overlijden van Dietrich Mateschitz, heeft uitgelegd dat hij het wel begrijpt dat een team als Mercedes, en de staat waarin ze momenteel verkeerd, zoekt naar rijders als Verstappen. De Oostenrijker vond echter wel dat Wolff zich wat meer op zijn eigen team mocht richten in de plaats van telkens zijn verlangen uit te spreken over de mogelijke komst van Verstappen. Mintzlaff vond dat het ook te maken had met respect, want constant praten over andere teams zou ook niet bepaald motiverend zijn voor de Duitse renstal, die al het al drie jaar op rij moeilijk heeft met de bolide onder het huidige reglement. Daarnaast deed Mintzlaff ook een boekje open over wat er achter de schermen gebeurt bij Red Bull.
Hij gaf aan dat hij graag wilde dat het weer wat rustiger werd, zodat Red Bull Verstappen de rustige omgeving kan bieden waar hij al een tijdje om vraagt. De Oostenrijker ziet geen redenen voor Verstappen om te vertrekken, in ieder geval. 'Hij probeert de rust te herstellen', zegt Verstappen over de reactie van Mintzlaff, geciteerd door Formule 1.nl. 'Waarom hij dat nu pas doet? Op de achtergrond is er natuurlijk meer gebeurd dan hier is gezegd', gaat Verstappen verder, die voor de rest niet van plan is om meer tekst en uitleg te geven. 'Ik heb een goede verstandhouding met Oliver. Hij is niet bij alle races aanwezig, maar hij krijgt wel alles mee. Als hij erbij is, zoals nu in Miami, dan krijgt hij natuurlijk vragen', zegt de drievoudig wereldkampioen.

Red Bull in de spotlights

Fernando Alonso zei op de persdag in Miami dat het normaal was dat er nu allemaal verhalen over Red Bull naar buiten komen, ook naar aanleiding van het vertrek van Adrian Newey, omdat ze het topteam zijn van de sport. De Spanjaard suggereerde dat zulke verhalen niet over kleinere teams naar buiten zouden komen, omdat die niet zo in de schijnwerpers staan als Red Bull. 'Zo probeert de media hen te destabiliseren', zei Alonso. Verstappen bekommert zich er echter niet al te veel om. En dat laat hij dan ook zien op de baan. Op zaterdag pakte hij een zege in de sprintrace en weer een P1 in de kwalificatie voor de Grand Prix. 'Iedereen trekt aan mensen van ons team, en dat is heel normaal', aldus de Red Bull-coureur.
F1 Maximaal ©

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties