Op deze drie punten lopen de onderhandelingen tussen Ajax en Potter spaak

Sportnieuws
zondag, 05 mei 2024 om 10:06
copyright proshots 20390649
Ajax en Graham Potter hebben elkaar nog altijd niet gevonden in de onderhandelingen over de functie van hoofdtrainer. Dat meldt Voetbal International zondagochtend. De Engelse oefenmeester is volgens het medium nog altijd een kandidaat, maar tegelijkertijd zijn de Amsterdammers ook volop bezig met Francesco Farioli.
Ajax is de laatste weken druk met de zoektocht naar een nieuwe eindverantwoordelijke voor Ajax 1. De club is al weken in gesprek met Potter en zijn entourage, maar tot een akkoord leidde dat nog niet. Volgens VI respecteren beide partijen elkaar, maar zijn bepaalde voorwaarden nog een knelpunt.
Op financieel vlak zitten Ajax en de voormalig trainer van Brighton & Hove Albion en Chelsea nog flink van elkaar verwijderd. Verdere gesprekspunten zijn de invulling van de technische staf, maar ook het zeggenschap in het transferbeleid. Ajax wil niet dezelfde fouten begaan als in het verleden door al zijn principes te verwaarlozen. De onderhandelingen duren daardoor langer dan de recordkampioen van tevoren had gehoopt.

Schakelt Ajax door naar Farioli?

Ajax hoopt liever vandaag dan morgen nog een nieuwe hoofdtrainer te kunnen presenteren. Maar mochten de onderhandelingen met het kamp van Potter uiteindelijk niks opleveren, dan zal er ook gekeken worden naar de Italiaan Farioli, momenteel trainer van OGC Nice. VI weet dat een Amsterdamse delegatie recentelijk afreisde naar de Côte d'Azur voor een kennismakingsgesprek met de 35-jarige coach.
Farioli, die de overstap naar Ajax zelf wel zou zien zitten, is momenteel bezig aan zijn eerste seizoen als trainer van de Franse club. Daarvoor was hij werkzaam bij de Turkse ploegen Fatih Karagümrük en Alanyaspor. Met OGC Nice staat Farioli op dit moment vijfde in de Ligue 1. De Italiaan ligt nog tot de zomer van 2025 vast in Zuid-Frankrijk.
Eerder dit weekend meldde De Telegraaf dat Erik ten Hag waarschijnlijk geen optie is voor het hoofdtrainerschap bij Ajax. De manager van Manchester United is volgens de krant geen serieuze mogelijkheid voor de Amsterdammers. 'Er werd lange tijd gehoopt op een mogelijke terugkeer van Ten Hag naar Amsterdam, maar inmiddels is zijn naam van de shortlist gehaald', zo viel er te lezen.
Ajax Showtime ©

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties