Hoe laat begint zondag de Grand Prix van Miami?

Sportnieuws
zondag, 05 mei 2024 om 18:24
copyright proshots 24928056
Na alle sessies in het drukke sprintweekend van de Grand Prix van Miami staat er nog maar één ding op de planning: de Grand Prix zelf. Om 22:00u Nederlandse tijd gaan de lampen uit en zal Max Verstappen het veld naar de eerste bocht leiden. De drievoudig wereldkampioen was nog niet helemaal tevreden over de auto na de kwalificatie voor de hoofdrace, maar Red Bull Racing kennende is alles in orde op de racedag.
Vanuit China hoefden de coureurs niet direct door te reizen naar Miami, er zat wel een weekje tussen. Dat was ook wel nodig, want na het eerste sprintweekend volgde de tweede, en dat in het warme, vochtige Florida. De asfalttemperaturen gingen direct in de eerste vrije training al door het dak, terwijl de teams zoveel mogelijk tijd wilden besteden aan het afstellen van de auto, ze hadden immers maar een uurtje. Charles Leclerc snoepte een beetje tijd van de vrije training af door te spinnen en een rode vlag te veroorzaken.
Hij gaf zijn team gelukkig niet al te veel kopzorgen, de auto was nog heel, hij had alleen geen rijtijd gekregen tijdens de sessie. Daar was tijdens de sprintkwalificatie niet veel van te merken, Leclerc zette de auto 'gewoon' op P2. Verstappen was echter de snelste, en dat was hij ook tijdens de sprintrace. Hij kon wegrijden na de start en hield Leclerc op een comfortabele afstand, buiten DRS. Het lukte Sergio Pérez om op het sprintpodium te komen, maar hij kwam niet in de top drie tijdens de kwalificatie voor de hoofdrace.

Ferrari splitst Red Bull

De eerste en tweede startrij worden bezet door Red Bull en Ferrari, al worden Verstappen en Pérez gesplitst door de Ferrari-coureurs. Leclerc en Sainz zullen de Nederlander op de hielen zitten vanaf het moment dat de lampen uitgaan. Teambaas Frédéric Vasseur had al een strijdplan klaarliggen, Ferrari wil Verstappen namelijk in de eerste ronde verschalken. De Scuderia merkte op dat de drievoudig wereldkampioen vooral in de openingsronden erg sterk is, en dat voordeel willen ze van hem afpakken.
Het is nog maar de vraag of dat gaat lukken. Verstappen is na Australië bezig met een nieuwe zegereeks en heeft ondertussen zijn polepositionreeks ook voortgezet. Met Abu Dhabi 2023 erbij gerekend vertrekt de Nederlander voor de zevende keer op een rij vanaf de eerste positie op de grid. Dat lukten met hem alleen Michael Schumacher, Lewis Hamilton, Alain Prost en Ayrton Senna. Als hij in Imola ook de poleposition pakt, dan staat hij wederom op gelijke hoogte met Senna. Eerst ligt de focus op de Grand Prix van Miami, die dus om 22:00u Nederlandse tijd zal starten.

Tijdschema GP van Miami 2024

SessieDatumNederlandse tijd
Vrije trainingVrijdag 3 mei18:30 uur - 19:30 uur
SprintkwalificatieVrijdag 3 mei22:30 uur - 23:14 uur
SprintraceZaterdag 4 mei18:00 uur - 19:00 uur
Kwalificatie Grand PrixZaterdag 4 mei22:00 uur - 23:00 uur
Grand PrixZondag 5 mei22:00 uur - 00:00 uur
F1 Maximaal ©
Wint Verstappen weer met ruime voorsprong? Pak 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer. Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties