Fenomeen laat zichzelf weer zien met twee hattricks in vier dagen: 'We are not slowing down'

Sportnieuws
woensdag, 03 april 2024 om 11:41
copyright proshots 23649505
Cristiano Ronaldo maakte op 27 augustus 2021 de legendarische comeback naar Manchester United en begon het eerste seizoen persoonlijk wel goed, maar de teamprestatie viel flink tegen. Erik ten Hag stapte in als coach en voelde zich genoodzaakt om Ronaldo op de bank te zetten, om naar zijn zeggen 'het teamproces' te verbeteren. Na het WK voetbal van 2022 werd het contract van Ronaldo ontbonden en vertrok hij naar Saoedi-Arabië waar hij momenteel weer furore maakt.
In de wedstrijd die zaterdag 30 maart werd gespeeld won Al Nassr met 5-1 van Al Tai. Ronaldo maakte in de tweede helft een zuivere hattrick. Ook in de wedstrijd van dinsdag j.l. scoorde Ronaldo een hattrick. Zo scoorde hij sinds negen jaar weer twee keer uit een vrije trap en ronde hij op briljante wijze een aanval af. Dit allemaal in de eerste helft, want na één helft werd Ronaldo eruit gehaald en won zijn ploeg uiteindelijk met 0-8 op bezoek bij Abha.

Geweldig om te zien

Bij Voetbal International TOTW was Süleyman Öztürk ook lovend over de prestaties van de vijfvoudig gouden bal winnaar. 'Ik ben de hele ochtend bezig geweest met Cristiano Ronaldo en dat was geweldig om te zien. Er zitten natuurlijk strafschoppen en intikkertjes tussen, maar alle goals viert hij op dezelfde manier: extatisch. Hij is 39 jaar, maar maakt toch ook nog wel een aantal acrobatische goals.' De Portugese superster staat inmiddels op 29 goals in de Saudi Pro League.
Tekst gaat verder onder de Tweet

Nog steeds ongelofelijk

Ronaldo lijkt dit jaar ook gewoon weer mee te gaan naar het EK-voetbal. 'Roberto Martinez (bondscoach Portugal) neemt hem nog steeds mee en afgelopen interlandperiode speelde hij gewoon weer een wedstrijd in de basis. En ik denk dat hij op het EK ook gewoon basisspeler is voor Gonçalo Ramos, speler van Paris Saint Germain. Ik denk ook dat Ronaldo er bij een Franse club 20 maakt. Bij Juventus heeft hij ook alle records verbroken. Dušan Vlahović droomt ervan om die aantallen te bereiken. Hij is nog steeds ongelofelijk, bij Real Madrid zouden ze hem ook willen hebben.' Het is nog niet bekend hoeveel jaar Ronaldo nog gaat voetballen.