Hoeveel sponsoren gaat Ajax verliezen?: 'Verlenging wordt best een uitdaging'

Sportnieuws
woensdag, 03 april 2024 om 15:35
ajax
Het seizoen 2023/24 kan bij Ajax de boeken in gaan als het jaar van de vele schandalen. Sportief kent de club een dramatisch seizoen, maar ook op bestuurlijk niveau kent het louter ellende. Guido Klomp, directeur van Triple Double Sports Marketing, laat bij BNR weten dat de Amsterdamse grootmacht commercieel steeds onaantrekkelijker wordt.
Met de aanstelling van Alex Kroes als nieuwe algemeen directeur leek de stijgende lijn in Amsterdam te worden ingezet. Echter kan die alweer van het bord worden geveegd nadat Kroes dinsdag j.l. werd geschorst en hem hoogstwaarschijnlijk een definitief ontslag te wachten staat. Klomp verwacht dat de sponsoren zo langzamerhand zenuwachtig beginnen te worden. 'Het is een behoorlijke optelsom van allerlei ontwikkelingen bij de club. Je moet je voorstellen dat de sponsors zich willen associëren met Ajax en met name aan de positieve waardes die ze uitstralen. Dat is in een rap tempo aan het veranderen', is de marketeer van mening.
'Een aantal sponsors zullen zich achter de oren krabben en zich afvragen; wat moeten we met deze club? Als sponsor weet je dat het tegen kan gaan zitten. Met name op sportief vlak en daar houden ze ook wel rekening mee. Maar dat het organisatorisch, de dingen die je kunt beheersen, zo de wind tegen zit is voor hen ook nieuw. Ik weet zeker dat er achter de schermen gesprekken over gevoerd worden hoe het tij te keren.'

Hels karwei om contracten met sponsoren te verlengen

Op de vraag of de actie van Kroes, die vele aandelen kocht voorafgaand aan zijn aanstelling, dom is, is het antwoord van Klomp helder. 'Ja dat is het absoluut. Het is in die zin een optelsom van heel veel dommigheden achter elkaar van verschillende mensen bij Ajax. Van Marc Overmars tot Sven Mislintat en nu dit. Het is alsof Ajax in de afgelopen jaren in een hele slecht film terecht is gekomen.'
Gaan de sportieve en bestuurlijke chaos bij Ajax ervoor zorgen dat de club sponsoren gaat verliezen? 'De ontwikkelingen bij Ajax zijn voor sponsoren op dit moment geen reden om het contract tussentijds te beëindigen. Dat zit juridisch zo in elkaar. Wel is het zo dat contracten op een bepaald moment eindigen en dat je dan moet kijken naar verlenging of beëindiging. Verlenging wordt op dit moment best een uitdaging', schetst Klomp de huidige situatie.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties