Marktanalist verwacht milde straf voor Kroes: 'Zeer waarschijnlijk is dat dan een boete'

Sportnieuws
woensdag, 03 april 2024 om 9:47
copyright proshots 11774457
Jean-Paul van Oudheusden, marktanalist bij eToro, denkt dat de benodigde checks bij de aanstelling van Kroes niet hebben plaatsgevonden op de manier zoals dat zou moeten. Dit laat hij weten tegenover BNR. Volgens hem zou dit eventuele gevolgen kunnen hebben voor de Raad van Commissarissen.
Alex Kroes is naar de Autoriteit Financiële Markten (AFM) gestapt om een zaak te maken van zijn huidige schorsing en eventuele ontslag. 'Het lijkt mij niet een hele moeilijke zaak, maar ze zullen een onderzoek instellen en dan een straf opleggen. Zeer waarschijnlijk is dat dan een boete en dan is de zaak afgedaan denk ik', laat Van Oudheusden weten.
Volgens de marktanalist is er wel iets opvallends aan deze zaak. 'Een voetbalclub heeft natuurlijk een grote supportersschare en heeft ontzettend veel media-aandacht, maar het is eigenlijk een soort mkb-onderneming en ook helemaal niet zo'n hele grote', vertelt hij. 'Maar omdat er zoveel maanden tussen zitten ga je toch denken dat de benodigde checks niet hebben plaatsgevonden op de manier zoals dat zou moeten.'

Intern onderzoek bij de Raad van Commissarissen

Volgens Van Oudheusden kan dit ook gevolgen hebben voor de Raad van Commissarissen, omdat zij niet goed handelen als een beursgenoteerd bedrijf. 'In ieder geval is dit genoeg aanleiding om een intern onderzoek te laten doen, ook door de toezichthouder, om te kijken of alle procedures wel op orde zijn. Als blijkt dat dat structureel niet zo is, dan kan dat gevolgen hebben. Die zeventienduizend aandelen vertegenwoordigen een gemiddelde dagomzet. Je moet je afvragen, bij dit soort bedrijven die niet gericht zijn op de handel op de beurs, of je niet gewoon die notering moet inleveren. Dit is uiteindelijk iets voor het bestuur zelf, daar gaat de AFM niet over', laat hij weten. De marktanalist gaat ervan uit dat er een intern onderzoek zal plaatsvinden om hier achter te komen.
Ajax Showtime ©

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties