Dreigt er wederom een boycot van Oranje voor SBS?: 'Laat ze de pleuris krijgen'

Sportnieuws
woensdag, 03 april 2024 om 14:40
wijnaldum
Tijdens de afgelopen interlandperiode werd Noa Vahle er weer op uitgestuurd om de interviews met de Oranje-spelers af te leggen voor de zender SBS. Georginio Wijnaldum kreeg logischerwijs kritische vragen over zijn vertrek naar Saoedi-Arabië. Nu lijkt de middenvelder niet gediend te zijn van kritische vragen en dreigt er wederom een boycot.
Valentijn Driessen komt met dit gerucht. 'Wilfred, ik wil wat verontrustends vertellen', begint Driessen dinsdagavond aan tafel bij Vandaag Inside. 'Ik was laatst bij het Nederlands elftal en toen zag ik een geweldig interview van Noa Vahle met Wijnaldum. En nu dreigt ze daar gestraft voor de worden, want het Nederlands elftal speelt met het idee om Noa en Hélène Hendriks te boycotten.'
Hendriks was onlangs in de uitzending van Vandaag Inside zeer kritisch op Wijnaldum en noemde zijn rentree voor de camera een 'niet zo groot succes' en hij had 'langer na moeten denken voordat hij dit soort dingen zegt'. Hiermee doelt Hendriks op de vergelijking tussen mensenrechten en de toeslagenaffaire.

Dit is goed nieuws

Johan Derksen ligt van dit nieuws s'nachts niet wakker. 'Laten we nou eens heel rustig blijven en concluderen dat het goed nieuws is. Er is namelijk niets vervelender dan die voetballers wat vragen, die mediatraining hebben. Er is geen één voetballer die iets origineels te vertellen heeft, laat ze de pleuris krijgen', aldus Derksen.
Driessen begrijpt niets van de mogelijke beslissing. 'Het was een geweldig interview. Ik zat naast Jeroen Stekelenburg (NOS) en Pascal Kamperman (ESPN), die kwamen er gewoon niet aan. Zij stelde exact de vragen die gesteld moesten worden. Stekelenburg hing er weer tussen zoals dat wel vaker het geval is en Kamperman bracht het helemaal niet ter sprake.'

Snotapen kunnen amper lezen

Derksen begint zich op te winden. 'Die snotapen spelen voor Oranje en vertegenwoordigen Nederland. Dan stelt er een meisje relevante vragen, dan moet de KNVB gewoon zeggen: jongens als jullie de pers niet te woord willen staan, dan kan je niet in het Nederlands elftal spelen, want het hoort bij je professionele plicht.' Derksen geeft Xavi Simons er ook nog even van langs. 'Simons, die snotaap. Speelt ook met de gedachte. Hij kan nauwelijks lezen en nu wilt hij de pers al boycotten. Hij is alleen geabonneerd op de Donald Duck hoorde ik', grapt Derksen. Driessen wilt nogmaals benadrukken dat hij het gerucht in de wandelgangen heeft gehoord en dat het dus nog niet 100% zeker is. 

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties