Bizar: Borussia Dortmund krijgt meer geld als ze de CL-finale verliezen dan als ze winnen

Sportnieuws
zaterdag, 11 mei 2024 om 15:16
bellingham
Borussia Dortmund plaatste zich dinsdagavond ten koste van Paris Saint-Germain voor de finale van de Champions League, waarin de Duitse club speelt tegen Real Madrid, dat Bayern München uitschakelde. Bij de Spanjaarden speelt een oude bekende: Jude Bellingham. De twintigjarige Engelsman maakte voor 103 miljoen euro de overstap van Dortmund naar Real. Wegens clausules kan dat bedrag nog verder oplopen, wat voor een aparte situatie zorgt.
Een van de clausules die in het contract opgenomen werd is dat Dortmund een bepaald bedrag krijgt als Real Madrid de Champions League wint. Na wat rekenwerk van BILD wordt duidelijk dat het voor Dortmund uiteindelijk voordeliger is om de finale te verliezen. De Duitsers krijgen 4,9 miljoen euro als Bellingham met Real de Champions League wint, terwijl de verliezend finalist 15,5 miljoen euro krijgt. De winnaar krijgt 20 miljoen euro.
Daardoor kan Dortmund een 'winst' van 400.000 euro maken als ze de finale verliezen in plaats van winnen. Bovendien krijgt Dortmund ook nog geld als Bellingham wordt opgenomen in het Champions League Team of the Season, wat waarschijnlijker is als Real Madrid wint. Dat bedrag ligt rond de 1,7 miljoen euro, waardoor de totale 'winst' uit zou komen op 2,1 miljoen euro. De finale vindt plaats in het iconische Wembley-stadion in Londen op 1 juni.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties