Voorbeschouwing Tunesië - Australië | Alles of niets-wedstrijd voor beide landen

Voorbeschouwing Tunesië - Australië | Alles of niets-wedstrijd voor beide landen

Zaterdag om 11.00u staan Tunesië en Australië tegenover elkaar. Voor Australië is dat direct het moment van de waarheid, want bij een nederlaag is het al officieel uitgeschakeld. Tunesië heeft na het knappe puntje tegen Denemarken juist een zege nodig om het Denemarken en Frankrijk echt lastig te maken. Zo staan beide teams ervoor.

Tunesië is momenteel de nummer 30 van de FIFA-wereldranglijst. Het Afrikaanse land speelde afgelopen jaar maar liefst 19 wedstrijden en daarvan won het er 10. 3 keer hield het een punt over en 6 keer moest het buigen voor de tegenstander. In die wedstrijden maakte het 25 doelpunten, wat neerkomt op 1.3 goals per duel. Verdedigend doet Tunesië het een stuk beter, want het kreeg er slechts 12 tegen (0.6 per duel).

Vaker wel een clean sheet dan niet

In die 19 wedstrijden hield Tunesië ook nog eens 11 keer de nul. Dat doet tegenstander Australië ze niet na. Zij wonnen 6 van hun 10 gespeelde duels afgelopen jaar en verloren er 3. Daarin kreeg Australië gemiddeld 1.1 goal per wedstrijd tegen. Zelf maakte het er 14, wat neerkomt op 1.4 goals per wedstrijd.

Hoewel deze cijfers van Tunesië iets indrukwekkender zijn dan die van Australië, presteert de bondscoach van de Oceaniërs wel beter. Graham Arnold won namelijk 64% van de duels waarbij hij aan het roer stond, terwijl dat percentage bij Tunesisch bondscoach Jalel Kadri een kleine 10% lager ligt.

Positiespel van beide landen

Het lukte Tunesië en Australië beide om in hun openingswedstrijd slechts één keer op doel te schieten. Daarnaast hadden zij allebei een laag percentage balbezit (37,6% voor Australië en 38,7% voor Tunesië). Wat dan wel weer opviel, is dat het zuiverheidspercentage in de passing bij Australië een stuk hoger lag. Bij de Aussies kwam namelijk 83,6% van de passes aan, terwijl dat bij Tunesië maar 74,9% was.

In het verleden stonden Australië en Tunesië twee keer eerder tegenover elkaar. In 2005 won Tunesië met 0-2 voor de Confederations Cup en een vriendschappelijk duel in 1997 eindigde in 0-3 voor Australië. Beide landen deden 5 keer eerder mee aan een wereldkampioenschap. Australië haalde 1 keer de knock-outfase van het toernooi, Tunesië lukte dat nog nooit.

Verhouding Tunesië en Australië

Geïnspireerd door de 0-0 tegen Denemarken én de goede verdedigende statistieken van Tunesië, zijn zij de favoriet in deze wedstrijd. De quotering van Tunesië staat namelijk op 2.10, terwijl inzetten op Australië je 3.75 keer je inzet kan opleveren.

Wedtips Tunesië - Australië

Voorspelling Odd
Wedstrijd eindigt in 0-0 8.00
Beide teams scoren - Nee 1.80

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Maak elke wedstrijd van Oranje kans op 2500 euro cash door deze zes vragen in te vullen.

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter of Instagram.