Basisplaats lonkt voor Frenkie de Jong tegen hekkensluiter Cadiz

Wedden op voetbal
zaterdag, 10 september 2022 om 17:09
Copyright ProShots 18202636
Alles lijkt op dit moment te lukken bij FC Barcelona. De afgelopen vier wedstrijden leverden klinkende zeges op, de aankopen lijken in topvorm en trainer Xavi lijkt zijn basiselftal gevonden te hebben. Zaterdagavond wacht hekkensluiter Cadiz. De vraag lijkt niet óf FC Barcelona gaat winnen, maar met hoeveel doelpunten verschil.
Cadiz maakt namelijk allerminst aanspraak op een stunt. FC Barcelona zit in een geweldige flow terwijl Cadiz stijf onderaan staat. Vier wedstrijden gespeeld, nul punten, een doelsaldo van 0-10. Het zijn ontluisterende cijfers, zeker als je bedenkt dat Cadiz nog tegen geen enkele club uit de top vier van vorig jaar gespeeld heeft. Cadiz heeft in 386 minuten dit seizoen nog maar zes keer op doel geschoten. Dat betekent dat je als keeper van de tegenpartij elke 64 minuten wat te doen hebt. In de laatste wedstrijd, uit bij Celta de Vigo, wist de ploeg zelfs niet één keer op doel te schieten.
Het contrast met hun tegenstander had haast niet groter kunnen zijn. FC Barcelona heeft in de competitie al drie keer op rij gewonnen. Waar Cadiz een doelsaldo van -10 heeft, is het doelsaldo van FC Barcelona met 11-1 juist exact het tegenovergestelde. De afgelopen wedstrijden werden met overtuigende cijfers gewonnen. De club uit Catalonië won telkens met minstens drie doelpunten verschil. Als we dit zaterdagavond ook zien dan levert dat je bijna 3.00 keer je inzet op. Als FC Barcelona net als de vorige wedstrijden minstens drie keer scoort levert dat je een mooie 2.00 verdubbelaar op.

Lewandowski in bloedvorm

Wie de doelpunten gaat maken, daarover bestaat bij FC Barcelona geen twijfel meer. Robert Lewandowski is in Spanje vrolijk verder gegaan met wat hij in Duitsland al aan de lopende band deed: doelpunten maken. De Poolse topschutter scoorde acht keer in zijn laatste vier wedstrijden voor de Catalanen. Mocht hij deze wedstrijd weer tot scoren komen krijg je een relatief hoge quotering van 1.61. Mocht hij zelfs twee of drie keer het net vinden kan je respectievelijk 3.45 en 10.00 keer je geld terugkrijgen. Opvallend feitje: In alle wedstrijden waarin Lewandowski scoorde, deed hij dat in de eerste helft. Als de Pool deze wedstrijd voor de vijfde keer op rij de doelman verslaat voordat het rustsignaal geklonken heeft dan krijg je 2.50 keer je inzet.

Frenkie de Jong krijgt waarschijnlijk nieuwe kans in de basis, mogelijk minuten voor Depay

Frenkie de Jong heeft dit seizoen tot nu toe slechts één competitieduel vanuit de basis mogen starten. Mogelijk komt daar dit weekend zijn tweede bij. Het is niet ondenkbaar dat Xavi enkele spelers rust geeft, waarna de Nederlander als eerste op het lijstje met vervangers staat. Dinsdag wacht angstgegner Bayern München in de Champions League, een duel dat meer prioriteit heeft dan een competitieduel tegen de hekkensluiter. Dat zou ook kunnen betekenen dat Memphis Depay net als tegen Viktoria Plzen weer minuten mag maken.