Clubicoon Jesús Navas blijft levenslang verbonden aan Sevilla na opmerkelijk misverstand

Sportnieuws
zaterdag, 18 mei 2024 om 14:45
copyright proshots 25159762
Een rel rond voetballer Jesús Navas bij Sevilla is zaterdag tot een einde gekomen. De clubicoon kondigde uit woede over het bestuur zijn vertrek aan, maar na excuses van de voorzitter blijft hij levenslang aan de club verbonden.
Afgelopen donderdag kondigde de 38-jarige Navas zijn afscheid bij Sevilla aan. Daarmee leek een tijdperk ten einde te komen: Navas speelde maar liefst 684 wedstrijden voor Sevilla, waarmee hij recordhouder bij de club uit Andalusië is. Als eerbetoon draagt het trainingscomplex sinds 2018 zijn naam.
Een dag later haalde Navas via een open brief hard uit naar het bestuur van Sevilla. Hij zei dat hij het hele seizoen niets had gehoord van de bestuursleden over zijn toekomst, terwijl zijn contract op 30 juni zou aflopen. Hij vertelde zelfs geen telefoontje te hebben ontvangen. Clubvoorzitter José María del Nido Carrasco ontkende die lezing zaterdag op een persconferentie. Hij sprak van een 'misverstand' tussen hem, Navas en de zaakwaarnemer van de 51-voudig Spaanse international.
Toch ging de president door het stof. 'Ik wil mijn excuses aanbieden aan Jesús. Het zou niet in mij opkomen afscheid te nemen van de grootste legende uit onze clubgeschiedenis. Ik bied hem daarom nu een levenslang contract aan. Laat hem tot zijn laatste dag voor deze club werken. Dat verdient hij.'

Navas twijfelde niet over voorstel

Een uur na de persconferentie ging Navas in op het voorstel van de president. Hij blijft tot 31 december voetballen. Daarna gaat hij in een andere rol verder bij de club. Zijn salaris over de komende maanden wordt gedoneerd aan een stichting, op verzoek van Navas. 'Ik heb geen seconde geaarzeld om hier ja tegen te zeggen.'

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties