Erop of eronder voor Argentinië in verhit duel tegen Mexico

Erop of eronder voor Argentinië in verhit duel tegen Mexico

Als Lionel Messi het kroonjuweel op zijn loopbaan in zijn prijzenkast wil zetten, moet Argentinië na een valse start afrekenen met Mexico. 'El Tri' staat bekend als een zeer stugge ploeg, toch wijst de historie Argentinië als duidelijke winnaar aan. Maar hoe erg gaat de nederlaag tegen Saoedi-Arabië meespelen in het hoofd van de Argentijnen?

De verhoudingen tussen Argentinië en Mexico

Argentinië is de nummer drie van de wereldranglijst, Mexico de nummer dertien. Dat hoeft niets te zeggen, omdat Saoedi-Arabië zelfs buiten de top 50 valt. De Saudi's zorgden voor de grootste stunt op een WK ooit, door met 2-1 te winnen van Argentinië. De laatste keer dat Argentinië een openingsduel verloor was in 1990, waardoor ze gelijk in een lastig parket gedwongen worden. Er moet gewonnen worden van Mexico, want bij verlies is Argentinië al uitgeschakeld.

Een overwinning van Argentinië is volgens de bookmakers geen uitgemaakte zaak. Een quotering van 1.58 geeft toch te denken, maar is te verklaren als we kijken naar de vorm. Als we de wedstrijd tegen Saoedi-Arabië even niet meetellen is Argentinië al 36 duels ongeslagen. Mexico is wisselvallig, verliest regelmatig van landen die in de top-50 van de wereldranglijst staan, en wordt eigenlijk altijd uitgeschakeld door Argentinië. Al drie keer eerder stond dit affiche op het programma op een wereldkampioenschap en alle drie de keren trokken de Zuid-Amerikanen aan het langste eind. De laatste keer dat Mexico een duel met Argentinië won was in 2004, sindsdien werd er acht keer verloren en tweemaal gelijkgespeeld.

Lionel Messi? Nee, Lautaro Martinez!

Als de bondscoach van Argentinië, Lionel Scaloni, slim is, dan stelt hij Lautaro Martinez op. Drie jaar geleden scoorde de spits van Internazionale drie keer in de eerste helft. Als hij weer scoort krijg je 2.55 keer je inzet terug. De laatste keer dat Lionel Messi tegen de Mexicanen tot scoren kwam was in 2015. Toch krijg je bij een doelpunt van de Vlo een hogere quotering. Met 2.32 krijg je alsnog behoorlijk waar voor je geld.

Een andere speler voor wie dit een beladen wedstrijd wordt, is Rogelio Funes Mori. De aanvaller werd geboren als Argentijn, speelde zelfs een interland voor zijn geboorteland, maar komt sinds 2021 uit voor Mexico.

Tenslotte nog speciale aandacht voor een speler die eens per vier jaar veranderd in de beste keeper ter wereld. Guillermo Ochoa vestigde andermaal de aandacht op zich door in de openingswedstrijd een penalty van Robert Lewandowski te keren.

Beste wedtip Argentinië-Mexico

Weddenschap Quotering
Lisandro Martinez meer dan 1.5 tackle 2.10

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Maak elke wedstrijd van Oranje kans op 2500 euro cash door deze zes vragen in te vullen.

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Poll

Wie denk jij dat er gaat winnen?

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter of Instagram.