Duel der giganten in Engeland | Kan City de aanval op Arsenal weer openen?

Duel der giganten in Engeland | Kan City de aanval op Arsenal weer openen?

Arsenal heeft halverwege de competitie de beste papieren om kampioen van Engeland te worden. De koploper staat acht punten voor op nummer twee Manchester City en veertien punten op nummer vijf Tottenham Hotspur. Donderdag staan City en Tottenham tegenover elkaar. Gaat Tottenham aartsrivaal Arsenal verder in het zadel helpen?

Ondanks de riante achterstand is Manchester City wel de meest scorende ploeg van de Premier League. De Cityzens maken gemiddeld 2.6 goals per wedstrijd, 0.7 meer dan de nummer drie op dat gebied Tottenham. Daarnaast krijgt City gemiddeld 1 tegengoal per duel, terwijl dat aantal bij Tottenham op 1.4 ligt.

Manchester City heeft gemiddeld het meeste balbezit van alle ploegen in de Premier League (66.5%). Tottenham moet het daar minder van hebben en staat met 51.5% op plek 8. Ondanks het verschil in balbezit, komen City en Tottenham wel beide tot veel kansen. Alleen Liverpool (6.1 per duel) schiet vaker op doel dan City en Tottenham (5.8).

City heeft betere statistieken

Er zit dan wel weer een groot verschil in de kwaliteit van deze kansen. Zo heeft City dit seizoen 54 100% kansen gecreëerd (meest van allemaal) en de Spurs 31 (8e plek). Waar Manchester City de tegenstander van donderdag ook mee aftroeft, is het hoog druk zetten. City verovert van alle ploegen het vaakst de bal rondom de zestien van de tegenstander (6.3 keer per duel) en Tottenham staat met 4.5 keer op een 14e plek.

De twee topscorers van de Premier League staan donderdag ook tegenover elkaar. Erling Haaland maakte er tot nu toe 21, terwijl Harry Kane met 15 treffers op de tweede plek staat. Haaland maakt ook gemiddeld de meeste goals per 90 minuten (1.35), wederom gevolgd door Kane (0.8). Kevin de Bruyne is de assistkoning van de Engelse competitie met 10, terwijl de assistkoningen van Tottenham (Ivan Perisic en Dejan Kulusevski, beide 5) samen pas op 10 assists komen.

De Bruyne grote uitblinker

De Bruyne is sowieso bezig aan een ijzersterk seizoen. Hij creëerde van alle spelers in de Premier League de meeste kansen (60) en de meeste 100% kansen (19). Daarmee was hij in zijn eentje verantwoordelijk voor ruim een derde van alle 100% kansen die City dit seizoen kreeg.

Tot slot maken de spelers van Manchester City dit seizoen ook veel indruk in hun passing. De top 5 van spelers die de meeste aangekomen passes per 90 minuten versturen, bestaat volledig uit spelers van Manchester City. Rodri (88.3) staat op de eerste plek, gevolgd door Nederlander Nathan Aké (86.4), Ruben Dias (85), Manuel Akanji (79.1) en John Stones (74.4). Virgil van Dijk (71.1) is de eerste speler die niet in het lichtblauw speelt in die lijst.

Wedtips Manchester City - Tottenham Hotspur

In hun geschiedenis stonden Manchester City en Tottenham Hotspur 107 keer eerder tegenover elkaar. Het toeval wil dat beide ploegen even vaak met de zege naar huis gingen (beide 65 keer). Toch is City de grote favoriet met een odd van 1.36. Inzetten op een zege van Tottenham kan je 8.5 keer je inzet opleveren, terwijl een gelijkspel op 5.00 staat.

Voorspelling Odd
Kane maakt het eerste doelpunt 9.50
Gelijk met rust, City wint 4.33
Haaland scoort op een willekeurig moment 1.57

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter of Instagram.