Bezorgt België de Marokkaanse bondscoach zijn eerste tegendoelpunt?

Bezorgt België de Marokkaanse bondscoach zijn eerste tegendoelpunt?

België en Marokko zijn hun toernooi prima begonnen. België overtuigde allerminst, maar won wel van Canada, terwijl Marokko WK-finalist van 2018 Kroatië op 0-0 hield. Zondag staan beide landen om 14.00u tegenover elkaar. Wij duiken voor jou in de statistieken.

Door de tweede plek op de FIFA-wereldranglijst zijn de verwachtingen rondom België hooggespannen. Toch moeten onze Zuiderburen erkennen dat ze geen geweldig jaar achter de rug hebben. Van de 10 interlands die het speelde, won het slechts de helft. 2 keer speelde het gelijk en 3 werden er verloren. Daarin kreeg het gemiddeld 1.2 doelpunten per wedstrijd tegen en maakte het er 1.8 per duel.

Marokko kent beter jaar

Marokko staat 16 plekken lager op de ranglijst, maar heeft wel een beter jaar achter de rug. Zo speelde het 18 wedstrijden, waarvan het er 11 won, 4 verloor en 3 gelijkspeelde. De doelpuntengemiddelden zijn eveneens iets in het voordeel van Marokko. Het land van voormalig Ajacieden Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui scoorde gemiddeld 1.9 keer per wedstrijd en kreeg er slechts 0.7 per duel tegen.

Dat heeft het grotendeels te danken aan de 5 meest recente wedstrijden, waarin het telkens de nul hield. De huidige bondscoach Walid Regragui heeft zodoende nog geen doelpunt geïncasseerd als trainer van Marokko. Wel won hij slechts 1 van zijn 3 wedstrijden aan het roer. Het winstpercentage van Roberto Martínez is met 73% ruim twee keer zo hoog als dat van zijn collega.

België goed in groepsfases

In het verleden stonden België en Marokko 3 keer eerder tegenover elkaar. België won een keer met 4-0 en een keer met 1-0. In 2008 werd het afgedroogd door Marokko met 1-4. Voor België is het de dertiende keer dat het land meedoet aan een WK. Van de laatste zeven keer, kwam het slechts 1 keer de groepsfase niet door. Vorig WK pakte België het brons.

Marokko deed pas 5 keer mee aan een wereldkampioenschap. Daarin lukte het pas 1 keer om de knock-outfase te bereiken. In 1986 ging het door in een poule met Duitsland, Engeland, Portugal en Polen. Dat WK maakte Abderrazak Khaïri 2 treffers waarmee hij nu all-time WK-topscorer is van Marokko. Youssef En-Nesyri is in de huidige selectie de enige Marokkaan die tot op heden scoorde op een WK (1x). Hij kan dat record dit toernooi dus breken.

Verhouding België en Marokko

Door te gokken op België kun je je inzet verdubbelen. De quotering van Marokko is met 3.75 een stuk hoger. Een gelijkspel kan je 3.5 keer je inzet opleveren.

Wedtips België - Marokko

Voorspelling Odd
Er wordt niet gescoord voor 31:00 1.83
Marokko houdt de nul 4.00

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Maak elke wedstrijd van Oranje kans op 2500 euro cash door deze zes vragen in te vullen.

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter of Instagram.