Voorbeschouwing Kroatië - Canada | Twee landen in een totaal andere vorm

Voorbeschouwing Kroatië - Canada | Twee landen in een totaal andere vorm

De één een punt, de ander niks. Dat moet beter, willen Canada en Kroatië de groepsfase overleven. Canada bood prima weerstand tegen België, maar verloor wel en Kroatië beet zich stuk op Marokko (0-0). Zondag staan Kroatië en Canada tegenover elkaar, maar de één is duidelijk beter in vorm dan de ander.

Kroatië is verliezend finalist van het vorige WK. Toch vinden we de Kroaten op de FIFA-wereldranglijst pas terug op de 12e plek. Het land van Luka Modric speelde afgelopen jaar 10 wedstrijden, waarvan het er 6 won, 3 gelijkspeelde en 1 verloor. Daarin maakte het gemiddeld 1.2 goals per wedstrijd en kreeg het er 0.8 per duel tegen.

Lange en korte termijn totaal verschillend

Tegenstander Canada staat aanzienlijk lager op de wereldranglijst (41e). Zij speelden dit jaar 13 wedstrijden en wonnen er 7, maar verloren er ook 5. Daarin scoorde het vaker dan Kroatië (1.6 keer per wedstrijd) en kreeg het er ook 0.8 per wedstrijd tegen. Toch steken beide landen in een hele andere vorm. Zo behaalde Kroatië uit de laatste 6 wedstrijden 16 punten (2.7 punten per wedstrijd), terwijl Canada maar 7 punten behaalde (1.2 punten per wedstrijd).

Dat is echter alleen gebaseerd op de laatste 6 wedstrijden. Over een langere periode presteert de Canadese bondscoach John Herdman aanzienlijk beter dan de Kroatische bondscoach Zlatko Dalic. Herdman won namelijk twee derde (66%) van zijn interlands, terwijl Kroatië minder dan de helft (49%) van de wedstrijden onder het bewind van Dalic won.

Volop primeurs

In de openingswedstrijd had Kroatië maar liefst 18,6% meer balbezit dan Canada. Canada schoot dan weer één keer vaker op doel dan Kroatië (3 om 2 keer). Het percentage passnauwkeurigheid lag bij Kroatië 3,5% hoger. Dat is overigens de enige manier waarop de landen samen te vergelijken zijn, want een historie tussen Kroatië en Canada is er nog niet. Dit wordt hun eerste onderlinge duel.

Sterker nog, voor Canada is dit de eerste keer dat het meedoet aan een WK. De grote vraag is dan ook welke speler zich de Canadese geschiedenisboeken in schiet als eerste doelpuntenmaker ooit op een WK. Even ter vergelijking: Modric is in zijn eentje al bezig aan zijn vierde WK in zijn loopbaan. Met 13 duels is hij de Kroaat met de meeste WK-wedstrijden achter zijn naam.

Verhouding Kroatië en Canada

De bookmakers kijken duidelijk naar de huidige vorm van beide landen. Zij hebben de odd van Kroatië namelijk op 2.10 gezet, terwijl een Canadese zege je 3.60 keer je inzet op kan leveren. Een gelijkspel staat op 3.40.

Wedtips Kroatië - Canada

Voorspelling Odd
Beide teams scoren - Nee 1.80
Canada leidt met rust, maar Kroatië wint 26.00

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Maak elke wedstrijd van Oranje kans op 2500 euro cash door deze zes vragen in te vullen.

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter of Instagram.