Bekritiseerde scheidsrechter Lahoz stopt met fluiten

Wedden op voetbal
vrijdag, 06 januari 2023 om 16:06
copyright proshots 19569412
De wedstrijd tussen Nederland en Argentinië was voor veel Nederlanders de eerste kennismaking met scheidsrechter Antonio Mateu Lahoz. Maar de echte voetballiefhebber kent deze arbiter maar al te goed. Ook na het WK waren alle ogen direct op Lahoz gericht na het kaartenfestijn in de derby van Barcelona. De flamboyante scheidsrechter heeft echter besloten te stoppen en maakt in mei een abrupt einde aan zijn carrière, zo meldt het Argentijnse TyC Sports
Maar liefst achttien gele kaarten trok Lahoz tijdens de WK-wedstrijd tussen Nederland en Argentinië. Na afloop van het duel kreeg Denzel Dumfries ook nog een rode kaart van de Spaanse arbiter. Na een periode van korte rust nam Lahoz de fluit weer in zijn mond en mocht hij het duel tussen FC Barcelona en Espanyol op oudejaarsdag in goede banen leiden. Dat verliep echter niet vlekkeloos met als eindresultaat zestien gele kaarten en twee rode.
Lahoz ging woensdag door waar hij gebleven was. De scheidsrechter deelde tijdens de Copa del Rey-wedstrijd tussen Linares en Sevilla (0-5) al na achttien minuten direct rood uit. Die kaart was voor Jorge Sampaoli, de trainer van Sevilla. Sampaoli kon zich vanaf het begin van het bekerduel niet vinden in de beslissingen van Lahoz. In de achttiende minuut haalde de Argentijnse coach opzichtig verhaal bij de arbiter, die aanvankelijk een gele kaart toonde. Sampaoli bleef doorgaan met het maken van aanmerkingen en Lahoz schroomde niet om meteen een directe rode kaart tevoorschijn te halen.
De Spaanse voetbalbond besloot donderdag om de veelbesproken scheidsrechter geen wedstrijd toe te wijzen in de zestiende speelronde van La Liga. Lahoz zal ook niet als VAR bij een wedstrijd betrokken zijn.
Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+