Weghorst krijgt steeds meer kritiek na wéér geen doelpunt. 'Hij zou er twintig kunnen maken'

Sportnieuws
maandag, 20 februari 2023 om 10:04
weghorst
Hoewel Wout Weghorst dit weekend voor de tiende keer op rij in de basis begon bij Manchester United, kwam hij tot nu toe alleen maar tot scoren in de EFL Cup. In de Premier League staat de spits nog droog, hoewel hij wel genoeg kansen krijgt om tot een doelpunt te komen. Ook tegen Leicester City (3-0) liet Weghorst een enorme kans liggen om zijn doelpuntenrekening te openen. Gary Neville is kritisch op de boomlange Nederlander.
Weghorst werd oorspronkelijk gehaald voor een rol als pinchhitter, maar startte sinds zijn komst van Besiktas elke wedstrijd in de basis, mede door blessures voorin bij Manchester United. Hoewel Erik ten Hag lovend over hem is, kan hij in de Premier League zijn kansen nog niet benutten. Tegen Leicester kwam de spits vlak voor rust oog in oog met doelman Danny Ward, die zijn inzet wist te keren. Weghorst zonk in ongeloof neer op het gras, waar Neville op inhaakt.
'Kijk nou naar Weghorst', zei de oud-verdediger bij Sky Sports. 'Hij stort in, denkende: hou toch op. We hebben Jimmy Floyd Hasselbaink en Robbie Keane in de studio, die erg goede afmakers waren. Ik ben benieuwd wat zij denken. Ik weet niet waarom Weghorst deze kansen niet maakt. Ik denk dat als hij dat zou doen, hij twintig goals per seizoen zou maken en afgelopen januari niet beschikbaar zou zijn geweest om op huurbasis binnen te halen.'
Ook de kranten tonen zich kritisch op de winteraankoop van Ten Hag. Waar hij in het begin nog vrij hoge cijfers kreeg, zijn dat nu voornamelijk onvoldoendes. Van de Manchester Evening News kreeg Weghorst een 5, net als een paar dagen eerder tegen Barcelona voor de Europa League. Het gebrek aan doelpunten van Weghorst lijkt United niet te deren, daar ze sinds zijn komst slechts eenmaal verloren, in de blessuretijd tegen Arsenal (3-2).
Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+