Veijer (19) uitzinnig na zege in Moto3: 'Te gek om hier te winnen'

Sportnieuws
maandag, 29 april 2024 om 13:47
copyright proshots 22180395
Collin Veijer is dolblij met zijn tweede zege ooit in de Moto3. De piepjonge coureur won vorig jaar in Maleisië en nu op het Circuito de Jerez Ángel Nieto in Spanje, voor honderdduizenden uitzinnige toeschouwers. Hij hield uitgerekend de Spaanse thuisrijders David Muñoz en Ivan Ortola achter zich, eerstgenoemde slechts met 0,045 seconden.
'Het is te gek om hier te winnen. Ik was superblij met de (motor)fiets en kon heel consistent rijden. En dat werkte om alle aanvallen af te weren', aldus Veijer, die in zijn ereronde afstapte en zijn racehandschoenen in het publiek gooide. Hij ging daarna naar zijn trotse vader Jurjen en oom Arno.
De familie zag hoe Veijer in de tweede ronde op kop kwam te liggen en de leiding niet meer afstond. Van de van poleposition gestarte David Alonso had hij geen last, daar de Colombiaan in de eerste ronde onderuit ging. Veijer vond dat eigenlijk wel jammer. 'Ik dacht: eens kijken of we Alonso in de race kunnen uitdagen...'
De leider in het klassement, Daniel Holgado, was door een crash in de kwalificatie gedoemd anoniem in de middenmoot zijn rondjes te rijden, waardoor Veijer alleen last had van Muñoz en Ortola. Hij bleef echter goed verdedigen. 'Ik wilde zo snel mogelijk op kop komen om daarna mijn ronden goed te rijden. Dat is gelukt. Ik mag niet klagen met deze race', zo sluit de 19-jarige coureur af.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties