Ajax kreeg naam van opvallende trainer getipt: 'Geprobeerd hem binnen te krijgen'

Sportnieuws
zondag, 28 april 2024 om 20:58
copyright proshots 25074759
Simon Cziommer heeft Ajax tijdens de afgelopen transferzomer getipt over trainer Oliver Glasner, zo laat hij weten bij Viaplay. De oud-speler van onder meer AZ en FC Utrecht is nu zaakwaarnemer en liet de naam van de oefenmeester vallen in Amsterdam. Uiteindelijk koos de club voor Maurice Steijn als hoofdtrainer.
Glasner stapte halverwege het huidige seizoen in bij Crystal Palace, waar hij de ontslagen Roy Hodgson verving. Volgens Cziommer had de Oostenrijker ook zomaar bij Ajax kunnen tekenen tijdens de zomer van 2023. 'Jammer dat hij nooit trainer van Ajax is geworden. Ik heb nog wel geprobeerd om hem daar binnen te krijgen.'
Met meerdere teams speelde Glasner in een 5-3-2-formatie, zo ook bij Crystal Palace. Cziommer denkt dat Glasners systeem goed had gepast bij Ajax' huidige spelersmateriaal. 'Ze hebben de spelers wel gehaald om dat systeem, 5-3-2, te kunnen spelen, met Sosa en Gaaei.' Ajax speelde onder Steijns vervanger John van 't Schip uiteindelijk nog een aantal wedstrijden met een vijfmansdefensie. De laatste paar wedstrijden lijkt hij zijn manschappen weer in het vertrouwde 4-3-3-systeem te laten spelen.
Vervolgens wordt Cziommer gevraagd welke specifieke persoon hij bij Ajax heeft getipt over Glasner. 'Dat is niet belangrijk, want die is er niet meer', doelt Cziommer waarschijnlijk op toenmalig directeur voetbalzaken Sven Mislintat.

Glasner kende grootste successen in dienst van Eintracht Frankfurt

Glasner was in het verleden onder meer hoofdtrainer van de Oostenrijkse clubs FC Liefering, SV Ried en LASK Linz. Na een succesvolle periode bij de laatstgenoemde club besloot VfL Wolfsburg de trainer in 2019 naar de Duitse Bundesliga te halen. Na twee seizoenen in de Autostadt vertrok Glasner naar Eintracht Frankfurt, waar hij tot dusver zijn grootste successen kende. Met die ploeg won hij in 2022 de Europa League ten koste van Rangers. Vanzelfsprekend was Glasner het volgende seizoen actief in de Champions League met Die Adler. Sinds februari dit jaar is hij eindverantwoordelijke bij Premier League-club Crystal Palace.
Ajax Showtime ©

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties