Waarom Manchester United mogelijk wordt uitgesloten van de Europa League

Sportnieuws
dinsdag, 28 mei 2024 om 19:55
copyright proshots 25360124
Manchester United wist afgelopen zaterdag verrassend de FA Cup te winnen. Door die overwinning plaatste de ploeg van trainer Erik ten Hag zich voor de groepsfase van de Europa League. Daar is echter wel een probleem ontstaan: ook OGC Nice speelt komend seizoen in de Europa League, en die Franse club is, net als United, in handen van het Britse chemiebedrijf Ineos.
In de reglementen van de UEFA staat dat twee clubs met dezelfde eigenaar niet in dezelfde competitie mogen uitkomen. Ineos-topman Jim Ratcliffe zal hier dus een oplossing voor moeten vinden. Maar Ineos heeft er alle vertrouwen in: 'We zijn ons bewust van de situatie van beide clubs en zijn in dialoog met de UEFA', staat in een verklaring. 'We zijn vol vertrouwen dat we een oplossing hebben voor het komende seizoen in Europa.'
Het nieuwe Europa League-seizoen begint medio juli met de voorrondes en tegen die tijd moet er een oplossing zijn. Is dat niet het geval, dan wordt United teruggezet naar de Conference League omdat de ploeg lager in de eigen competitie eindigde dan Nice. De ploeg van voormalig Ajax-coach Ten Hag werd achtste in de Premier League, terwijl de ploeg van aankomend Ajax-coach Francesco Farioli vijfde werd in de Ligue 1.

Ook Manchester City is nog niet veilig

United en Nice zijn niet de enige clubs die nog een oplossing moeten vinden voor het nieuwe Europese seizoen. Manchester City en de Spaanse verrassing Girona, die komend seizoen in de Champions League spelen, zijn beide onderdeel van de City Football Group en zullen dus ook iets moeten verzinnen.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties