Driessen snapt dat Ajax speler heeft geloosd: ‘Heeft er echt geen klote van gebakken’

Sportnieuws
dinsdag, 28 mei 2024 om 16:45
copyright proshots 1616812
Maandag werd bekend dat Ajax en talent Ar'Jany Martha uit elkaar zijn, omdat de speler heeft besloten geen nieuw contract te tekenen bij de club uit Amsterdam. Ajax zal ook geen geld incasseren voor Martha, aangezien de speler beschikt over een aflopend contract. Als de geruchten kloppen zouden er vele clubs uit binnen en-buitenland geïnteresseerd zijn in de nog jonge linksback annex aanvaller. 
Na de aanstelling van John van 't Schip kwam Martha al snel in beeld bij het eerste team. Hij maakte zijn debuut in de thuiswedstrijd tegen FC Volendam (2-0), waarbij de linksback direct veel indruk maakte en daardoor werd gezien als een groot talent binnen Ajax. Ondanks zijn goede begin gleed Martha langzaam af en kwam hij in februari alweer in Jong Ajax terecht. Voor de uitwedstrijd tegen FK Bødo Glimt in de Conference League werd hij zelfs buiten de selectie gelaten.

Harde woorden van de trainer 

Van 't Schip was destijds keihard voor de jongeling en zei onder andere dat Ajax geen liefdadigheidsinstelling is en dat hij echt beter moest gaan trainen. Die uitspraken zullen bij Martha niet in de koude kleren zijn gaan zitten, want na die uitspraak maakte hij helemáál geen goede indruk meer. 'Het gaat er ook om hoe je in het veld staat, dat was niet goed genoeg. We voelden niet dat er iemand stond die er vol voor ging, om wat voor een reden dan ook. Daarom hebben we besloten dat hij niet meegaat', zei Van 't Schip destijds.

Niks van gebakken

In de podcast Kick-off van De Telegraaf heeft Valentijn Driessen duidelijk gemaakt dat hij de keuze van Ajax heel goed begrijpt. 'Het is niet zo vreemd dat Ajax hem geen geweldige aanbieding heeft gedaan, want Martha heeft er echt geen klote van gebakken. Hij heeft wel veel kansen gekregen. Het is van origine een aanvaller, maar hij kreeg opeens de kans als linksback en toen was hij opeens de heilige graal.' Dick Advocaat betrok Martha de voorbije maanden wel in de WK-campagne van het elftal van Curacao.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties