EK-kansen Bergwijn mogelijk verkleind na gesprek tussen Koeman en Gakpo

Sportnieuws
dinsdag, 28 mei 2024 om 19:20
copyright proshots 25361825
Cody Gakpo heeft met bondscoach Ronald Koeman besproken om zich vooral op de linksbuiten-positie te richten. Dit kan mogelijk negatieve gevolgen hebben voor een andere linksbuiten, Steven Bergwijn. Het zou kunnen dat wanneer de bondscoach woensdag de selectie bekendmaakt voor het komende EK, Bergwijn hierdoor geen deel zal uitmaken van de selectie.
'Ik maak me daar geen zorgen over. Voor zover ik weet, richt ik me op de linksbuiten-positie', vertelt Gakpo aan Ziggo Sport over de plek waar hij komend EK wil spelen. De multifunctionele aanvaller sprak hier ook over met Ronald Koeman. 'Ik heb hem daar een paar maanden geleden kort over gesproken, over de linksbuiten-positie. Verder heb ik geen enkele andere positie gehoord. De boodschap op dat moment was dat ik fit moest blijven, en dat is gelukt.'
Dat Gakpo zich op de linksbuiten-positie richt, kan mogelijk gevolgen hebben voor Bergwijn. De aanvaller speelde het hele seizoen bij Ajax voornamelijk als linksbuiten, waardoor hij er met Gakpo een geduchte concurrent bij heeft voor die plek op het EK. Ook zegt het gesprek tussen Gakpo en Koeman iets over het systeem dat de bondscoach wil spelen, waarin hij waarschijnlijk dus met een linksbuiten wil starten.

Gakpo is multifunctioneel 

Gakpo werd bij zijn club Liverpool en bij Oranje in het verleden vaak op andere posities gebruikt, en dat voelt volgens hem soms wel vervelend. 'Dat is wel lastig, maar uiteindelijk maakt het je ook een betere speler, denk ik. Dat is met fases heel lastig geweest. Je moet je keer op keer aanpassen. Ik heb altijd mijn best gedaan en het zo goed mogelijk proberen in te vullen. Soms ging dat heel goed en soms ging het niet zo goed.'
Koeman maakt woensdag zijn definitieve selectie bekend. Deze groep zal bestaan uit 26 spelers, wat betekent dat er nog drie spelers afvallen van de voorlopige selectie. Marten de Roon viel eerder al af wegens een blessure.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties