Voetbalclubs unaniem akkoord met verbod op kunstgras in Eredivisie

Sportnieuws
dinsdag, 28 mei 2024 om 19:35
copyright proshots 16905000
Een verbod op kunstgras in de Eredivisie gaat er nu eindelijk echt aankomen. De competitieorganisator meldt dinsdag dat alle clubs uit het Nederlandse betaald voetbal hier unaniem mee hebben ingestemd. De nieuwe regel rond de velden gaat vanaf het seizoen 2025/2026 in.
De competitie zal clubs die nog een kunstgrasveld hebben, helpen met een vergoeding om over te stappen naar natuurgras of hybride gras. De regel zat er al even aan te komen, maar dinsdag hebben alle clubs uit het betaald voetbal er dus mee ingestemd. Eredivisie-clubs waren eerder al akkoord, maar nu staat ook elke ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie achter het idee.
Op dit moment is de enige Eredivisie-club met kunstgras Excelsior. De Rotterdammers vechten echter nog vol voor hun plekje op het hoogste niveau. Mocht NAC in de finale van de nacompetitie over twee wedstrijden winnen van Excelsior, dan speelt volgend seizoen al elke Eredivisie-club op natuurgras. Heracles Almelo speelde dit seizoen nog op kunstgras, maar dat veld wordt op dit moment vervangen door gedeeltelijk natuurgras.

Nog negen clubs spelen op kunstgras

In de Keuken Kampioen Divisie spelen nog een aantal ploegen op kunstgras. FC Volendam degradeerde uit de Eredivisie en voegt zich bij het rijtje teams zonder natuurgras. Ook FC Eindhoven, FC Emmen, FC Den Bosch, Helmond Sport, Jong AZ, MVV Maastricht, Telstar en TOP Oss spelen momenteel nog op kunstgras.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties