'Voor mijn part schaffen ze de VAR af, het heeft geen zin zo'

donderdag, 20 april 2023 om 11:48
internazionale
Benfica kon een 2-0 nederlaag tegen Internazionale in de terugwedstrijd niet meer te boven komen. De Portugese ploeg bleef steken op 3-3, waardoor de kwartfinale het eindstation in het Champions League-avontuur is. Trainer Roger Schmidt wijt de uitschakeling aan de arbitrage. Met name de VAR krijgt ervan langs. 'Voor mijn part schaffen ze de VAR af.'
In de heenwedstrijd was de Nederlander Pol van Boekel de VAR. Toen claimde Schmidt dat zijn ploeg een penalty had moeten hebben. 'Het was al klaar in Lissabon', zegt Schmidt nu na de uitschakeling. 'De beslissingen van de arbitrage beïnvloedden ook deze ronde. Er was een niet gegeven penalty, net als vorige week.' De ex-PSV trainer botviert zijn frustatie voornamelijk op de videoscheidsrechter. 'Voor mijn part schaffen ze de VAR in het voetbal af. Het heeft geen zin zo.'
Benfica kwam in de tweede helft met 3-1 achter, maar knokte zich in de laatste paar minuten nog knap naar een gelijkspel. Schmidt heeft complimenten over voor zijn de strijdlust van zijn ploeg. 'We hebben een geweldige campagne neergezet, veertien wedstrijden met slechts één nederlaag, helaas in een heel belangrijke wedstrijd vorige week. In die wedstrijd speelden we niet met dezelfde intensiteit, als we zo hadden gespeeld als vandaag hadden we een ander resultaat gehad, maar dat is voetbal. Ik vond het mooi wat ik hier zag.'
In de Portugese competitie gaat het Benfica wel voor de wind. Met nog zes wedstrijden te gaan heeft de ploeg een voorsprong van vier punten op FC Porto. De laatste keer dat Benfica landskampioen werd was in 2018/2019.
Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+