Oud-teambaas verwacht Carlos Sainz als lachende derde van F1-stoelendans

Sportnieuws
donderdag, 02 mei 2024 om 12:41
copyright proshots 24804918
Oud-teambaas Guenther Steiner looft de dominantie van Red Bull Racing en Max Verstappen, maar weet ook dat aan alle mooie dingen een eind zal komen. Daarbij wijst de Zuid-Tiroler naar Lewis Hamilton op dit moment en het feit dat Toto Wolff probeert om Verstappen te contracteren. De oud-Haas-teambaas denkt dat Carlos Sainz in alle chaos wel goed terecht zal komen.
De rijdersmarkt is dit jaar een chaos, en dat al vroeg in het seizoen. Dat komt doordat Hamilton voor het begin van het 2024-seizoen als aankondigde dat hij Mercedes aan het einde van het jaar zal verlaten. Sainz moet plaatsmaken voor de zevenvoudig wereldkampioen en is op zoek naar een nieuwe werkgever. Dat kan Red Bull zijn, maar ook Mercedes. Bij de Oostenrijkse renstal hangt het ervan af of één van de twee coureurs dan vertrekt. 'Red Bull en Max Verstappen doen op dit moment duidelijk fantastisch werk. Ze domineren', schrijft Steiner in zijn column bij Formula 1.com. 'Ik heb veel respect voor Sergio Pérez, hij is een zeer goede coureur, maar hij kan op dit moment niet in de buurt komen van Max. Max is van een andere planeet. Hij behoort nu al tot de grootsten aller tijden in zijn tijdperk, net als Hamilton een paar jaar geleden was', prijst de oud-teambaas.
'Als je in deze flow zit, heb je het vertrouwen, ben je gelukkig met het leven en gaat er niets mis. Maar aan alle goede dingen komen een eind. Het zal niet eeuwig duren: kijk maar naar Lewis op dit moment. Het is geen verrassing dat Mercedes-baas Toto Wolff geïnteresseerd is in het contracteren van Max. Zal Max Red Bull verlaten? Hij zit in een goede positie', vraagt Steiner zich af. Verstappen heeft aangegeven geen redenen te hebben om te vertrekken bij Red Bull, maar dan moet het wel rustig zijn binnen het team en moeten de sleutelfiguren op hun plek blijven. Één van die sleutelfiguren, Adrian Newey, heeft zijn vertrek echter aangekondigd. Daardoor maakt Sainz kans bij Red Bull als Verstappen ook besluit om te vertrekken. 'We hoeven ons geen zorgen te maken over Carlos', denkt Steiner.
'Hij is een van de belangrijkste spelers op de rijdersmarkt. Zodra Red Bull en Mercedes hebben besloten wat ze willen met hun openstaande stoeltjes, zou Carlos in beeld kunnen komen', vermoedt de Zuid-Tiroler. 'Carlos weet dat hij een optie heeft bij Sauber, dat in 2026 Audi zal worden. Ik denk dat ze hem graag aan boord willen hebben. Maar ik denk niet dat Carlos haast heeft om iets te tekenen totdat hij weet dat de deuren naar de grote teams gesloten zijn.' De Spanjaard zou een aanbod van Audi hebben gekregen voor drie jaar, zo meldde Red Bull-topadviseur Helmut Marko. 'Hij heeft dit jaar een race gewonnen en is in topvorm, dus je kunt begrijpen waarom hij idealiter wil dat zijn volgende project hem de kans geeft om dat te blijven doen. Het stoeltje waar iedereen echt naar uitkijkt, is Red Bull - maar het team heeft geen haast om een beslissing te nemen omdat Checo het geweldig doet. Ook Mercedes heeft geen haast.'

Steiner weet hoe het gaat betreffende rijders contracteren

Steiner verwacht dat Sainz sowieso een goed stoeltje zal bemachtigen, al is het de vraag hoe goed dat stoeltje zal zijn. 'Zijn vader Carlos Sainz Senior, die ik goed ken, zal een grote rol spelen bij het bepalen van de toekomst van zijn zoon. Hij is een van de slimste onderhandelaars die ik ken. Die vent is gewoon zo goed. Kijk maar hoe hij Carlos heeft geholpen om in de Formule 1 te komen', schrijft Steiner. 'Hij zal helpen om de beste zet beschikbaar te maken op dat moment in de tijd. Daar twijfel ik niet aan, daarom hoeven we ons geen zorgen te maken over Carlos.' Manager van coureurs van wie de contracten aan het einde van dit seizoen aflopen, zullen druk bezig zijn in het rennerskwartier tijdens elk weekend.
'Ze zullen rondlopen om informatie te verzamelen. Iedereen is zo georganiseerd en weet zo veel, het is eigenlijk heel moeilijk om de markt te spelen, tenzij je er zeker van bent dat je ergens een vrijwel gegarandeerde optie hebt. Uiteindelijk is het gewoon een grote stoelendans', legt Steiner uit. 'De teams willen de beste beschikbare coureur krijgen, en de coureurs willen het beste stoeltje krijgen dat beschikbaar is. Toen ik op zoek was naar coureurs, was mijn aanpak eenvoudig - ik ging voor de coureurs die ik wilde maar waarvan ik wist dat ik een kans had om ze te krijgen gezien wat ik aanbood. Ik had nooit een open portemonnee, dus dat maakte het leven uitdagend. Achter in mijn hoofd had ik altijd een idee van wie ik zou krijgen als ik mijn eerste keus niet kon krijgen.'
F1 Maximaal ©

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties