KNVB neemt opvallend besluit rondom revalidatie van Memphis Depay en Frenkie de Jong

Sportnieuws
donderdag, 02 mei 2024 om 11:52
copyright proshots 25051206
De KNVB heeft de knoop wat betreft de revalidatie van Memphis Depay en Frenkie de Jong doorgehakt. De bond heeft besloten de twee spelers niet eerder naar Zeist te halen om te laten revalideren, dat schrijft het Algemeen Dagblad. Nederland zal eind mei starten met de voorbereidingen op het EK.
Op 27 Mei start er in Zeist een driedaagse trainingsstage voor spelers die al een tijdje klaar zijn bij hun club en de conditie op peil willen houden. De Eredivisie eindigt bijvoorbeeld op 19 mei, daarna zullen de spelers een week vrij hebben en melden ze zich 27 mei in Zeist. Geselecteerde spelers van Ajax, Feyenoord en PSV hebben dan dus nog de tijd om Ronald Koeman te overtuigen van hun kwaliteiten.
Als alles volgens planning gaat krijgt Koeman op 1 juni de gehele selectie bij elkaar in voorbereiding op het EK. Echter wordt de Champions League-finale op 1 juni gespeeld en er maken nog steeds drie Nederlanders kans op een plek in die finale: Matthijs de Ligt, Donyell Malen en Ian Maatsen. Ondanks de blessures van Depay en De Jong heeft de KNVB er voor gekozen om de spelers bij hun club te laten revalideren, waardoor er geen oogje in het zeil kan worden gehouden.
Oranje-teamarts Edwin Goedhart legt de keuze tegenover het AD uit. 'We willen dat een revalidatie zo snel en zo goed mogelijk gaat. Als je spelers hierheen haalt, kunnen wij ze voor de 27ste geen groepstraining aanbieden. Plus: revaliderende spelers zijn bij een club in hun eigen omgeving. In het zonnetje, als je over Spanje praat. Als we twijfelen over de kwaliteit van de revalidatie, dan wordt het een ander verhaal.' Nederland speelt 6 juni tegen Canada en 10 juni de uitzwaaiwedstrijd tegen IJsland, beide wedstrijden worden in De Kuip gespeeld. Op het EK start Oranje op 16 juni tegen Polen, op 21 juni wordt er gespeeld tegen Frankrijk en op 25 juni volgt de laatste groepsfasewedstrijd tegen Oostenrijk

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties