Van Gaal vergelijkt zijn prestaties met die van Ten Hag: 'Dus je hoort hem niet te ontslaan'

Sportnieuws
zaterdag, 08 juni 2024 om 16:35
van gaal
Louis van Gaal is van mening dat Manchester United Erik ten Hag moet behouden als manager. De voormalig bondscoach ziet veel gelijkenissen met zijn eigen tijd bij de Engelse club.
Van Gaal vertelt aan Sky Sports dat hij vindt dat Ten Hag langer bij Manchester United moet blijven. 'Ja, natuurlijk. Ik had ook meer tijd nodig toen ik bij de club zat en won de FA Cup. Het was voor mij de eerste keer in zo’n twintig jaar dat iemand die beker won bij United,' begint hij, terwijl hij zijn periode bij Manchester United vergelijkt met die van Ten Hag. 'Nu heeft Erik hem gewonnen en haalde hij ook Champions League-voetbal in zijn eerste seizoen. Dus je hoort hem niet te ontslaan,' aldus Van Gaal.
De oud-trainer van onder andere Ajax, AZ, FC Barcelona en Bayern München vindt wel dat er ruimte is voor verbetering bij zijn landgenoot. 'Je moet ook kritisch zijn. Hij heeft het niet fantastisch gedaan. Je mag echt wel kritiek op hem hebben, maar hij heeft wel al laten zien dat hij een goede manager is,' besluit Van Gaal.

Van Gaal stond twee jaar lang aan het roer bij United

Louis van Gaal was zelf tussen 2014 en 2016 manager van Manchester United. Twee dagen nadat hij de FA Cup won, maakte Manchester United bekend dat de club niet verderging met Van Gaal en hij de club na twee jaar verliet.
Profiteer van een free bet tot wel €100,- om onder andere in te kunnen zetten op het EK voetbal! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties