Ajax lijkt PSV te snel af te zijn en weet toptalent binnen boord te houden

Sportnieuws
zaterdag, 08 juni 2024 om 21:31
copyright proshots 25193451
Sean Steur gaat bij Ajax een profcontract tekenen tot de zomer van 2027, zo meldt het Algemeen Dagblad zaterdagmiddag. Hiermee houden de Amsterdammers Steur uit de handen van PSV, die concreet in de markt waren voor het zestienjarige toptalent.
Steur geldt bij Ajax als een van de grotere talenten uit de jeugdopleiding. De talentvolle middenvelder was dicht bij een overstap naar PSV, zo wist ook Ajax Showtime te melden, maar hij heeft nu alsnog een overeenstemming bereikt met Ajax over zijn eerste profcontract. Steur gaat bij Ajax een contract tekenen tot de zomer van 2027.
Volgens het Algemeen Dagblad had Ajax er veel baat bij om te verlengen met Steur. 'Dat viel niet mee, aangezien Steur pas wenste bij te tekenen als het sportieve plaatje in zijn ogen helemaal klopte', zo valt te lezen.
In de afgelopen dagen heeft de clubleiding van Ajax Steur weten te overtuigen met de inhoud en methodes van het nieuwe trainingstraject. Door het concrete plan gaf Steur uiteindelijk zijn jawoord aan zijn eerste profcontract. Hij zal spoedig zijn handtekening zetten onder een driejarige verbintenis, zo is de verwachting.

Steur leek op weg naar PSV

Door de stroeve onderhandelingen tussen Ajax en kamp-Steur was PSV concreet in de markt voor het zestienjarige toptalent. 'Het talent dat vorige maand als belofte debuteerde in de Keuken Kampioen Divisie namens Jong Ajax tegen Jong AZ, bleef echter de voorkeur geven aan een langer verblijf bij Ajax', aldus de ochtendkrant.
Steur staat bekend als een van de grootste talenten van Ajax' jeugdopleiding. In 2018 wist Steur als tienjarige de bal maar liefst 2.245 hoog te houden voorafgaand aan het competitieduel met AZ. Hij moest bij dat aantal stoppen, omdat de wedstrijd tussen Ajax en AZ op het punt stond om te beginnen. Afgelopen seizoen speelde Steur vooral in actie bij Ajax O17, waarmee hij de Future Cup wist te winnen. In de finale tegen Partizan Belgrado was de middenvelder trefzeker.
© Ajax Showtime
Profiteer van een free bet tot wel €100,- om onder andere in te kunnen zetten op het EK voetbal! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties