Dit zijn alle Eredivisie-spelers die op het EK actief zijn

Sportnieuws
zaterdag, 08 juni 2024 om 14:45
copyright proshots 24780566
Het EK staat voor de deur en dat betekent dat alle selecties bekend zijn. In totaal doen er zestien spelers mee die momenteel voor een club uit de Eredivisie spelen. Feyenoord is de hofleverancier en levert in totaal zeven spelers.
De Eredivisie-spelers die voor Nederland uitkomen op het EK zijn: Steven Bergwijn, Brian Brobbey (beiden Ajax), Lutsharel Geertruida, Justin Bijlow (beiden Feyenoord), Jerdy Schouten en Joey Veerman (beiden PSV). Ook bij Kroatië zien we een aantal bekenden: Borna Sosa, Josip Sutalo (beiden Ajax) en Luka Ivanusec (Feyenoord).
Tsjechië gaat met Ondrej Lingr (Feyenoord) en Michal Sadílek (FC Twente) naar het EK, en ook Slowakije is met een tweetal Eredivisionisten vertegenwoordigd: Dávid Hancko en Leo Sauer van Feyenoord. Verder zijn er nog Gernot Trauner (Oostenrijk/Feyenoord), Johan Bakayoko (België/PSV) en Ahmetcan Kaplan (Turkije/Ajax).
Met zeven spelers is Feyenoord de hofleverancier als het gaat om Nederlandse clubs. Daarna volgen Ajax (vijf) en PSV (drie). Tijdens EURO 2020 waren er zeventien Eredivisionisten geselecteerd, vijftien meer dan in 2016 en bijna een evenaring van het record uit 1988, toen achttien spelers uit de Nederlandse competitie deel uitmaakten van een selectie.

Alle Eredivisie-spelers op het EK:

SpelerLandClub
Johan BakayokoBelgiëPSV
Steven BergwijnNederlandAjax
Justin BijlowNederlandFeyenoord
Brian BrobbeyNederlandAjax
Lutsharel GeertruidaNederlandFeyenoord
David HanckoSlowakijeFeyenoord
Luka IvanusecKroatëFeyenoord
Ahmetcan KaplanTurkijeAjax
Ondrej LingrTsjechiëFeyenoord
Michal SadilekTsjechië FC Twente
Leo SauerSlowakijeFeyenoord
Jerdy SchoutenNederlandPSV
Borna SosaKroatiëAjax
Josip SutaloKroatiëAjax
Gernot TraunerOostenrijkFeyenoord
Joey VeermanNederlandPSV
Profiteer van een free bet tot wel €100,- om onder andere in te kunnen zetten op het EK voetbal! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties