Usyk is Fury de baas in 'gevecht van de eeuw' en verovert alle wereldtitels

Sportnieuws
zondag, 19 mei 2024 om 10:10
copyright proshots 25275558
Oleksandr Usyk heeft zaterdagnacht de strijd om de wereldtitel in het zwaargewicht gewonnen van Tyson Fury. Door de overwinning bezit de Oekraïner nu alle wereldtitels van alle federaties. Beide heren waren voorafgaand aan het gevecht nog ongeslagen in hun loopbaan.
Onder toeziend oog van onder anderen voetballers Cristiano Ronaldo en Neymar, begon rond 0.45 uur Nederlandse tijd het zogenoemde 'gevecht van de eeuw'. In het begin van de partij begon Usyk sterk, maar Fury kreeg gaandeweg steeds meer de overhand. In de negende ronde bracht Usyk 'The Gypsy King' aan het wankelen met enkele rake klappen. Fury wist het net vol te houden tot aan de bel. In de laatste drie ronden kon de 35-jarige Brit het gevecht niet meer in zijn voordeel keren.
En zo werd na twaalf ronden de 37-jarige Usyk aangewezen als winnaar. Twee juryleden gaven Usyk de meeste punten: 115-112 en 114-113. Eén gaf met 113-114 de voorkeur aan Fury. Het is voor Fury de eerste nederlaag na 34 overwinningen en een gevecht dat onbeslist is geëindigd. Usyk heeft al zijn 22 partijen tot dusver gewonnen.

Usyk bezit alle wereldtitels 

Door de zege is Usyk nu in het bezit van alle wereldtitels in het zwaargewicht. Hij was al de wereldkampioen van de federaties IBF, WBA, WBO en IBO. Hij neemt ook de titel van wereldkampioen van de WBC over van de 35-jarige Fury. In 1999 was de legendarische Lennox Lewis de laatste zwaargewicht die alle kampioensgordels bezat, al ging het toen nog om drie titels.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties