Dag van de waarheid: Fury en Usyk maken zich op voor 'gevecht van de eeuw'

Sportnieuws
zaterdag, 18 mei 2024 om 22:19
copyright proshots 25259758
Boksliefhebbers kijken er al maanden naar uit: het duel tussen Tyson Fury en Oleksandr Usyk. Zaterdag strijden beide heren in Saoedi-Arabië om alle vier zwaargewichttitels. Wie het gevecht ook mag winnen, er wordt hoe dan ook geschiedenis geschreven.
De altijd uitgesproken Fury benoemde de partij met Usyk eerder deze week nog maar eens het gevecht van de eeuw. 'Want er is deze eeuw nog niet zo'n gevecht geweest. We kijken ernaar uit om er een fantastische show van te maken.' De ontmoeting tussen beide heren is inderdaad historisch. In 1999 was de legendarische Lennox Lewis de laatste zwaargewicht die alle kampioensgordels bezat, al ging het toen nog om drie titels.
Nu gaat het dus om maar liefst vier titels. Fury is namelijk de wereldkampioen bij de WBC en Usyk heeft de titels bij de WBA, IBF en WBO in handen. Daarnaast hebben beide vechters nog nooit een wedstrijd verloren in hun carrière, wat een extra dimensie geeft aan de titanenstrijd.
Het gevecht tussen de 35-jarige Fury en de twee jaar oudere Usyk wordt gehouden in de Kingdom Arena in Riyad. Naar verwachting begint het gevecht na middernacht (Nederlandse tijd). Mocht Fury vannacht zegevieren, dan hopen veel Britten op een clash met landgenoot Anthony Joshua. Joshua verloor zijn titels in 2021 aan Usyk, waarna de Oekraïner hem ook in de rematch de baas was.

Statistieken Fury en Usyk

  • Tyson Fury: 35 partijen, 34 zeges (24 op knock-out), 1 gelijkspel
  • Oleksandr Usyk: 21 partijen, 21 zeges (14 op knock-out)

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties