Update| Real Madrid grijpt in na 'werkweigering' Ancelotti

Sportnieuws
maandag, 10 juni 2024 om 16:00
real madrid
Real Madrid is teruggekomen op een interview van zijn trainer Carlo Ancelotti, waarin de oefenmeester aangaf deelname aan het WK voor clubs af te zweren. Ancelotti vindt dat er te weinig prijzengeld wordt uitgeloofd en kondigde dan ook aan dat De Koninklijke de uitnodiging voor het toernooi af zou slaan. Zo makkelijk gaat dat echter niet, blijkt nu uit een statement op de clubwebsite.
Het komende WK voor clubs zal een nieuw format introduceren, waarbij 32 teams verdeeld worden over acht poules van elk vier teams. Na de groepsfase volgen de knock-outrondes, met als climax de finale. Dit toernooi staat gepland voor de zomer van 2025, na het einde van het clubseizoen, en zal plaatsvinden in de Verenigde Staten.

Speciale pot

De deelnemende clubs, waaronder twaalf uit Europa, kunnen naar verluidt elk vijftig miljoen euro aan startgeld verwachten, met daarbovenop prestatiebonussen van de FIFA. Deze toewijzing komt voort uit een pot van 2,5 miljard euro die de wereldvoetbalbond heeft gereserveerd voor het nieuwe WK.

Loon naar werken

Trainer Carlo Ancelotti was er echter van overtuigd dat de bedragen aanzienlijk lager liggen dan er wordt gerapporteerd. In gesprek met de Italiaanse krant Il Giornale verklaarde hij dat Real Madrid maximaal 20 miljoen euro kan verdienen tijdens het WK. Hij benadrukte dat zelfs een enkele wedstrijd van Real Madrid meer waard is dan dit bedrag. 'We zullen de uitnodiging afslaan, net als andere clubs,' voegde hij eraan toe.

Real neemt tóch deel

Update | maandag 10 juni, 15:55u: Enkele uren na de publicatie van het interview heeft Real Madrid via een officieel statement de uitlatingen van Ancelotti gecounterd. 'De club zal, zoals gepland, deelnemen aan de officiële competitie, die we met trots en het grootste enthousiasme tegemoet treden om onze miljoenen fans over de hele wereld opnieuw te laten dromen over een nieuwe titel.' Ancelotti zelf haastte zich vervolgens om op X te melden dat zijn woorden verkeerd zijn geïnterpreteerd, en dat hij bij deelname geen speelbreker zal zijn.

Andere clubs hebben nog niks laten horen

Buiten Real om hebben andere topclubs zoals Chelsea, Manchester City, Bayern München, Paris Saint-Germain, Internazionale, FC Porto, Benfica, Borussia Dortmund, Juventus, Atlético Madrid en Red Bull Salzburg nog geen officiële verklaring afgelegd. De rectificatie van Real kan voorkomen dat de Champions League-winnaar als trendsetter fungeert en andere afzeggingen doet volgen.
Profiteer van een free bet tot wel €100,- om onder andere in te kunnen zetten op het EK voetbal! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties