UEFA-voorzitter Čeferin schaart Nederland onder de outsiders voor winst op het EK

Sportnieuws
maandag, 10 juni 2024 om 12:15
copyright proshots 25448197
Voorzitter Aleksander Čeferin van de UEFA beschouwt het Nederlands elftal niet als een van de topfavorieten voor de eindzege op het EK in Duitsland. Wel beschouwt de Sloveen Oranje als een outsider op het aanstaande eindtoernooi, dat vrijdag van start gaat.
'Duitsland, Frankrijk, Engeland en Portugal, dit zijn wat mij betreft de favorieten op dit EK,’ zei Čeferin in een interview met persbureau DPA. ‘Ik zeg ook altijd dat je Spanje nooit moet onderschatten. En dan heb je altijd Kroatië, België, Nederland, misschien Denemarken.’ Opvallend genoeg noemt de UEFA-voorzitter Italië niet, de regerend Europees kampioen. De ploeg van Luciano Spaletti slaagde er niet in zich te kwalificeren voor het WK van 2022 in Qatar, maar is er op het EK in Duitsland weer bij.

Čeferin verwacht veel van gastland Duitsland

Čeferin onthulde verder dat hij tegen vrienden had gezegd dat hij dacht dat Duitsland hoge ogen zou gooien. ‘Ze hebben de afgelopen jaren behoorlijk slecht gespeeld. Maar ze hebben een goed team,’ wist de Sloveense voorzitter, die opmerkte dat er ‘een andere sfeer heerste’ in de Duitse selectie sinds de gewonnen oefenwedstrijden tegen Frankrijk (0-2) en Nederland (2-1) in maart.
Čeferin kijkt uit naar het toernooi, dat vrijdag begint met de wedstrijd van Duitsland tegen Schotland. ‘Eindelijk weer een klassiek voetbaltoernooi in een land met veel voordelen,’ verklaarde hij. ‘De Duitsers zijn altijd goede organisatoren. En het is gemakkelijk om naar Duitsland te komen. Ik denk dat het een voetbalfeest wordt.’
Profiteer van een free bet tot wel €100,- om onder andere in te kunnen zetten op het EK voetbal! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties