Oud-scheidsrecher Kuipers actief op het EK: 'Onacceptabel gedrag van spelers moet verdwijnen'

Sportnieuws
maandag, 10 juni 2024 om 11:45
copyright proshots 21279561
Tijdens een krachtige verklaring kondigt voormalig topscheidsrechter Björn Kuipers een drastische verandering aan in de arbitragewereld op het komende Europees Kampioenschap. 'Op het EK gaan scheidsrechters het anders doen dan ooit', verkondigt Kuipers vastberaden. 'Het onacceptabele gedrag van spelers moet verdwijnen.'
De 51-jarige Kuipers, die drie jaar geleden de EK-finale tussen Engeland en Italië floot, onthult zijn voortdurende betrokkenheid bij de scheidsrechterswereld, nu als 'referee officer' bij de UEFA. Hij zal een cruciale rol spelen in het begeleiden, beoordelen en aanstellen van scheidsrechters voor het aankomende EK.
'Een fatsoenlijke, respectvolle dialoog tussen aanvoerder en scheidsrechter is ons doel,' benadrukt Kuipers bij de NOS, terwijl hij wijst op de noodzaak om het gedrag van spelers jegens scheidsrechters aan te pakken. Kuipers, die op vijf eindtoernooien heeft gefloten, legt de nadruk op het belang van arbiters, vooral in een tijd waarin het aantal scheidsrechters afneemt. 'Profvoetballers zijn een voorbeeld voor iedereen op en rondom de amateurvelden,' betoogt hij.

Kuipers benadrukt gezag van de scheidsrechter 

Hij roept op tot meer respect en begrip voor scheidsrechters, en benadrukt dat het noodzakelijk is om het gezag van arbiters te handhaven. 'We moeten niet vergeten waarom een scheidsrechter ooit in het leven is geroepen', aldus Kuipers. Met het EK voor de deur zal Kuipers actief bijdragen aan het creëren van bewustzijn, niet alleen bij fans maar ook bij spelers en staf. 'Laten we vooral de emotie niet uit het spel halen,' voegt hij toe, terwijl hij het belang van een evenwichtige dialoog onderstreept.
Kuipers sluit af met een bemoedigende boodschap: 'Het is niet erg om fouten te maken, omdat die er gewoon bij horen. En onthoud: the referee is always right, even when he or she is wrong.'
Profiteer van een free bet tot wel €100,- om onder andere in te kunnen zetten op het EK voetbal! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties