Ten Hag uitzinnig na sensationele comeback Manchester United: 'We kunnen van iedereen winnen'

woensdag, 27 december 2023 om 9:40
copyright proshots 23630899
Manchester United leek dinsdagavond op Boxing Day opnieuw een nederlaag te lijden. De ploeg van Erik ten Hag keek na 26 minuten spelen tegen een 0-2 achterstand aan. Niets bleek echter minder waar, en United wist de wedstrijd uiteindelijk nog te winnen (3-2). Ten Hag is na afloop trots op zijn spelers en zegt dat hij altijd heeft geloofd in een comeback.
'Natuurlijk gebeurde er iets in de tweede helft waardoor het beter draaide, maar ik vond dat we in de eerste helft eigenlijk ook al goed speelden,' aldus Ten Hag na afloop bij beIN Sports. 'We kwamen met 0-2 achter door twee momenten van onoplettendheid bij spelhervattingen, maar tussendoor kregen we kansen en probeerden we het echt wel.'
Ten Hag probeerde dezelfde boodschap in de rust ook aan zijn spelers over te brengen. 'We zeiden tegen het team dat ze het geloof moesten behouden en door moesten gaan met wat ze voor rust al deden, en dan het liefst nog iets meer. We moesten de druk opvoeren, en dat deden we met de 1-2. Daarna zag je wat er gebeurde.'
Uiteindelijk was het Alejandro Garnacho die de aansluitingstreffer op zijn naam kreeg. Even later maakte hij ook de gelijkmaker. In de 82e minuut was het vervolgens Rasmus Højlund die Old Trafford liet ontploffen door de winnende treffer te maken. 'Ik heb voor de wedstrijd al gezegd dat we het Arsenal (3-1 nederlaag, red.) en Liverpool (0-0) heel moeilijk hebben gemaakt,' vervolgt de oud-trainer van Ajax. 'Als wij op ons best zijn, kunnen we van iedereen winnen. Daar moet je altijd in geloven, ook al sta je met 0-2 achter. Dat maakt niet uit. Blijf doorgaan, toon karakter. Dat heeft de ploeg vandaag gedaan.'