Uitslagen Boxing Day in de Premier League: Zeer knappe thuiszege voor Ten Hag's United

dinsdag, 26 december 2023 om 22:10
copyright proshots 22476016
Het is tweede kerstdag en dat betekent dat het traditiegetrouw Boxing Day is. In de Premier League staan er dinsdag 26 december vijf wedstrijden op de planning. In het eerste duel van de middag was Nottingham Forest verrassend te sterk voor Newcastle United. Chris Wood was de grote man aan de kant van de uitploeg en scoorde maar liefst drie maal.
Om 16.00u was Bournemouth duidelijk te sterk voor Fulham (3-0). Justin Kluivert maakte te openingstreffer voor de thuisploeg. Vervolgens waren het oud-Eredivisie spelers Dominic Solanke en Luis Sinisterra die de marge vergrotten. Bournemouth is uitstekend bezig de laatste weken en staat inmiddels tiende in de Premier League. Op hetzelfde tijdstip waren het Sheffield United en Luton Town die met elkaar de strijd aangingen. Luton Town won mede door twee eigen goals van de thuisploeg.
Om 18.30u nam Liverpool het in een lastig uitduel op tegen Burnley. Al na zes minuten maakt Darwin Núñez de openingstreffer voor 'The Reds.' Bij Liverpool stonden Virgil van Dijk, Cody Gakpo en Ryan Gravenberch in de basis. Lange tijd leek het erop dat het bij één treffer zou blijven, maar niks bleek minder waar. Diogo Jota viel in voor Gakpo en maakte de bevrijdende 0-2.

Knappe comeback Manchester United

Erik ten Hag nam het met zijn Manchester United in de avond op tegen Aston Villa. De druk staat er vol op bij de Nederlandse coach na de matige resultaten in de eerste seizoenshelft. Tegen Villa, dat bij winst aan kop van de Premier League zou zijn gekomen, ging het in de eerste helft twee keer gruwelijk mis bij United. Twee spelhervattingen leverden een doelpunt op voor Villa en zodoende gingen de bezoekers uit Birmingham met een 0-2 voorsprong te rust in.
In de tweede helft liet United vanaf minuut één zien dat het nog alle geloof had in een goed resultaat. Een doelpunt van Alejandro Garnacho werd na vijf minuten afgekeurd wegens buitenspel. Maar de rappe aanvaller liet zich niet van de wijs brengen en scoorde niet veel later alsnog een legale 1-2. De Argentijn scoorde ook de 2-2 waarna een kolkend Old Trafford de manschappen van Ten Hag aanmoedigde en naar de winst leidde. Het was Rasmus Hojlund niet op fraaie wijze de 3-2 binnen schoot. Zijn eerste treffer in de Premier League en een hele belangrijker driepunter voor United dat nu zesde staat en de aansluiting met de top-4 weer heeft gevonden.