Grote zorgen in Engeland richting het EK 2024: 'Zijn rug heeft het volledig begeven'

Sportnieuws
maandag, 20 mei 2024 om 19:02
copyright proshots 25013362
Zondag 16 juni speelt Engeland haar eerste poulewedstrijd op het EK 2024 tegen Servië. In poule C zijn de Engelsen verder nog ingedeeld met Denemarken en Slovenië. Het volk verwacht veel van de ploeg van bondscoach Gareth Southgate. De keuzeheer zal echter niet heel ontspannen toeleven naar het eindtoernooi nu zijn spits Harry Kane zwaar in de lappenmand zit.
Kane heeft een ongekend seizoen achter de rug bij zijn eerste buitenlandse werkgever. In zijn eerste jaar op vreemde bodem scoorde de goalgetter maar liefst 36 keer in de Bundesliga en acht keer in de Champions League. Kane ruilde afgelopen zomer Tottenham Hotspur in voor Bayern München voor een bedrag van 95 miljoen euro.
Alle ogen zijn in Engeland logischerwijze gericht op de scoringsdrift van Kane. Maar het is nog maar de vraag of de spits op tijd fit zal zijn voor het EK 2024. Kane heeft al enkele weken last van zijn rug en de problemen lijken alleen maar groter te worden. 'We hebben injecties geprobeerd en andere behandelingen, maar zijn rug heeft het volledig begeven. Het is alleen maar slechter geworden en hij kreeg er last van bij de kleinste, alledaagse bewegingen. Trainen is nu uitgesloten', liet Bayern-trainer Thomas Tuchel vrijdag j.l. weten op de persconferentie.
Door het kwetsuur mistte Kane al de laatste wedstrijden in de competitie tegen VFL Wolfsburg en TSG Hoffenheim. Voor de Engelse nationale ploeg speelde Kane 89 duels en kwam daarin 62 keer tot scoren. Ook tijdens de laatste EK-kwalificatiereeks was Kane goed op dreef. In de acht gespeelde wedstrijd trof de goaltjesdief even zoveel keer raak. Kane heeft nog een kleine maand om fit te geraken. Engeland speelt op zondag 16 juni om 21.00u in Gelsenkirchen tegen het stugge Servië.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties