Wat is de beste Eredivisie-aankoop dit seizoen?: 'Geen twijfel mogelijk'

Sportnieuws
maandag, 20 mei 2024 om 19:40
copyright proshots 25282174
Het Eredivisie-seizoen 2023/24 zit er, buiten de nog te spelen play-offs, op. En dus kan de balans opgemaakt worden. In het programma Dit was het Weekend van ESPN laten analisten Kenneth Perez en Marciano Vink hun licht schijnen op de in hun ogen beste aankoop van dit seizoen. En daar hoeven de twee niet over de bakkeleien.
Perez en Vink zijn eensgezind dat Jerdy Schouten de beste aankoop is geweest van het voorbije seizoen. PSV durfde het aan om Schouten voor een bedrag van twaalf miljoen euro over te nemen van Bologna. De international moest de plek in gaan vullen van de naar Nottingham Forest vertrokken Ibrahim Sangaré. Vink wist meteen al dat PSV met Schouten goud in handen had. 'Ik had hem bij Bologna al zien spelen en ik wist dat hij daar een grote meneer was. Als jij een grote meneer in de Serie A bent, dan moet je wel iets heel goed kunnen', onderbouwt Vink zijn mening.
PSV-trainer Peter Bosz gebruikte Schouten in eerste instantie als middenvelder, maar gedurende het seizoen werd de oud-speler van Excelsior ingezet als centrale verdediger. Perez looft deze zet van Bosz en met name ook het lef dat daarbij gepaard ging. 'Bosz probeerde dat niet tegen RKC, maar tegen Feyenoord. En dat deed Schouten heel goed.' Ook in de Champions League vervulde Schouten de rol als centrale verdediger. Vink vindt het knap dat Schouten zijn kont niet in de krib gooide. 'Schouten accepteerde in de allergrootste wedstrijden een rol als rechtercentrumverdediger. Want juist in die grote wedstrijden wil je jezelf laten zien als middenvelder.'

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties