René van der Gijp ziet ideale club voor Ihattaren: 'Daar ben je altijd welkom'

Sportnieuws
dinsdag, 02 april 2024 om 10:20
ihattaren
Mohamed Ihattaren werd zondag 31 maart definitief op straat gezet door Slavia Praag en zit wederom zonder club. De tijd dat hij als het grootste talent van Nederland werd gezien lijkt al eeuwenlang achter hem te liggen. Diverse clubs en oud-voetballers hebben het geprobeerd, maar allemaal tevergeefs. Nu denkt René van der Gijp bij Vandaag Inside de ideale club te hebben gevonden voor Ihattaren: FC Utrecht.
Bij de contractontbinding die Slavia Praag op eerste paasdag bekend maakte, schreven ze ook dat Ihattaren zijn carrière dicht bij huis wilde gaan oppakken. Johan Derksen ziet die carrière echter als een nachtkaars uitgaan. 'Ik las dat Ihattaren dicht bij huis wil voetballen. Dan denk ik: dat wordt Spakenburg. Er is geen Nederlandse club meer die aan die jongen begint. Hij is overal weggestuurd. Als Almere City het niet probeert met hem, dan is het afgelopen.'

Optimisme heerst niet

Derksen is alles behalve optimistisch en ziet juiste vele nadelen aan het voetballen dicht bij huis. 'Zijn eigen omgeving is juist dodelijk voor hem. Hij zit met zijn broers, die de baas over hem spelen en meedelen in de poen. En al die louche vriendjes in Utrecht. Dan kun je je carrière vergeten', oordeelt Derksen fel over het mislukte talent, dat ooit zo'n grote toekomst voor hem leek te hebben.

Professionele hulp?

Van der Gijp ziet juist nog wel een potentiële optie voor de jongeling. 'Als ik Utrecht was, zou ik het aan hem overlaten. Ik zou hem niet bellen om hem over te halen, maar zeggen: lieve jongen, mocht jij je carrière nieuw leven in willen blazen, dan ben je altijd welkom. Heb je geen zin, even goede vrienden.' Derksen blijft zijn vraagtekens erbij zetten. 'Hij geeft denk ik ook een hoop onrust. Mensen ergeren zich aan hem.' Na het overlijden van zijn vader lijkt hij nooit meer de oude te zijn geworden. Özcan Akyol is ook te gast en vraagt zich af of hij ooit professionele hulp heeft gehad na het overlijden van zijn vader, op die vraag wordt echter verder niet gereageerd. 

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties