Koeman gaat tegen Gibraltar zijn basisopstelling wijzigen en verklapt alvast één speler

Koeman gaat tegen Gibraltar zijn basisopstelling wijzigen en verklapt alvast één speler

Ronald Koeman treedt morgen met het Nederlands elftal aan tegen Gibraltar, en heeft vanmiddag tijdens het vaste persmoment alvast op het duel vooruitgeblikt. Het is een wedstrijd die op papier nergens meer om gaat, maar een aantal spelers zullen hun kans wel schoon zien om zich met doelpunten en assists te onderscheiden. Koeman gaf toe dat hij zijn basiself op verschillende plekken zal gaan wijzigen, maar wil nog niet zeggen wie er dan gaan spelen. Toch verklapte hij via een omweg alvast één naam.

'Ik begrijp dat degene die meegaat naar de persconferentie altijd speelt', reageerde de bondscoach op een aanname van een journalist. 'Die regel hanteer ik dan ook maar ja'. Koeman bevestigde daarmee dat Stefan de Vrij morgen in ieder geval in het hart van de defensie staat. De Inter-verdediger was uitgekozen om zijn trainer vanmiddag naar het persmoment te vergezellen.

Dumfries fit

Wie er morgen ook bij kan zijn in het Portugese Faro, is Denzel Dumfries. De vaste 'wingback' van Oranje werd zondag op de hometrainer gespot terwijl de rest van de selectie trainde, maar vandaag voegde hij zich gewoon weer bij de groep.

Toch is de vraag of de ploeggenoot van de Vrij morgen ook daadwerkelijk aan de start staat. Koeman gaf tijdens de persconferentie toe dat hij zijn basisopstelling tegen Gibraltar op een 'aantal posities' zal wijzigen, waarbij het hem er vooral omgaat dat een paar andere spelers een kans krijgen. 'Debutanten zou een mogelijkheid zijn', hintte hij alvast. Na het verhitte interview van Wout Weghorst ('Ik kan me er iets bij voorstellen, maar of het verstandig is, is een andere vraag', aldus Koeman) gaat het vizier van Oranjewatchers dan in ieder geval op Thijs Dallinga, die op de trainingen volgens Koeman al goede dingen liet zien maar tegen de Ieren nog geen minuten maakte.

Koeman verklapt oefentegenstander

Koeman verklapte tijdens de persconferentie ook alvast dat Nederland in maart volgend jaar een oefenwedstrijd al zal werken tegen Duitsland. De ontboezeming kwam hem op wat gemor van zijn persvoorlichter te staan, die er kennelijk nog niet op had gerekend dat de bondscoach de planning al zou openbaren. Eén 'maar' is wel dat Oranje het organiserende land ontloopt bij de loting.

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram of Telegram.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties