Red Bull blijft investeren en heeft nu Engelse club te pakken: 'Maar logo en naam blijven ongewijzigd'

Sportnieuws
donderdag, 30 mei 2024 om 17:00
copyright proshots 25358219
Red Bull heeft al fors geïnvesteerd in diverse voetbalclubs als RB Leipzig, Red Bull Salzburg en New York Red Bulls. Het merk is natuurlijk ook bekend door het Formule 1-team Red Bull Racing, waar Max Verstappen de eerste coureur is. De fabrikant van energiedrankjes wordt nu de nieuwe shirtsponsor van Leeds United. Red Bull neemt echter wel een minderheidsaandeel in de club.
Voorzitter van Leeds United, Paraag Marathe, is enthousiast over de deal. 'Ik ben heel blij dat Red Bull zich bij ons aansluit om een ​​mooie toekomst voor Leeds United op te bouwen.' De samenwerking gaat per direct in en Red Bull zal op de voorkant van het shirt te zien zijn. Red Bull neemt een minderheidsaandeel en zal ook gelden als 'exclusieve energiedrankjespartner'. Zoals Arsenal, Bayern München en FC Barcelona hebben met het merk Prime van Youtubers Logan Paul en KSI. 

Mooie investering 

Oliver Mintzlaff van Red Bull is zeer enthousiast om te investeren in een club uit Engeland. 'We zijn verheugd een belangrijk onderdeel en partner van Leeds United te zijn. Een club die zeker een van de grootste van Engeland is en een rijke en succesvolle geschiedenis heeft. De ambitie om Leeds United terug te halen naar de Premier League en zich te vestigen in de beste voetbalcompetitie ter wereld past heel goed bij Red Bull. We kijken uit naar de samenwerking en zijn optimistisch en energiek over de toekomst.'

Geen samenwerking als andere 

Er zit wel een verschil in samenwerking in vergelijking met clubs als RB Leipzig, Red Bull Salzburg en New York Red Bulls. Daar werd de naam namelijk aangepast, daar is bij deze situatie geen sprake van. De club en het merk wilden de naam en het logo graag in stand houden. 'De naam en het logo van Leeds United Football Club blijven ongewijzigd', valt er te lezen op de website van de club. 

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties