Schokkende uitkomsten Engels onderzoek: 'Één op de tien profvoetballers verslaafd aan snus'

Sportnieuws
woensdag, 29 mei 2024 om 22:24
premier league
Uit onderzoek van Loughborough University, uitgevoerd in opdracht van de Professional Footballers’ Association (PFA) blijkt dat één op de vijf spelers in Engeland snus, nicotinezakjes of allebei gebruiken, waarbij één op de tien spelers verslavingsverschijnselen vertonen. Dat blijkt na ondervraging van 628 profvoetballers uit de Premier League, Championship, League One en League Two.
Snus is een tabaksproduct uit Zweden dat de gebruiker onder de bovenlip stopt. Nicotinezakjes worden op dezelfde manier gebruikt, maar bevatten geen tabak. In plaats van de tabak in snus hebben de nicotinezakjes smaakstoffen. Door de opkomst van snus in het dagelijks leven in Engeland was men nieuwsgierig of dit gebruik ook onder profvoetballers plaatsvond.
De onderzoekers ondervroegen 628 mannelijke voetballers. 42% van de mannelijke voetballers gaf aan in het verleden snus of nicotinezakjes te hebben gebruikt, terwijl 18% van de ondervraagden aangaf dit nog steeds te doen. Het rapport stelt tevens dat het verwacht dat de werkelijke gebruikscijfers nog hoger zullen zijn. Van de mannelijke gebruikers gaf meer dan de helft van de ondervraagden aan te willen stoppen in het aankomende jaar.
Van de 18% van de spelers die snus of nicotinezakjes nog steeds gebruiken toont 53% van de gebruikers verschijnselen van nicotineafhankelijkheid. In totaal is dus één op de tien ondervraagde spelers mogelijk verslaafd aan snus of nicotinezakjes. De ondervraagde spelers gaven aan dat ze snus of nicotinezakjes gebruikten om te ontspannen na een training of wedstrijd. Hierbij werd er vaker gebruik gemaakt van nicotinezakjes dan snus, volgens het rapport.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties