Rooney grapt over moment na uiten vertrekwens: 'Kreeg meteen een doodschop'

Sportnieuws
donderdag, 30 mei 2024 om 11:50
rooney
De gloriedagen van Wayne Rooney als speler van Manchester United liggen alweer even achter ons, maar er was een tijd waarin niemand het clubicoon wilde zien vertrekken. De aanvaller speelde tot 2017 bij de club, maar liet in 2010 wel eens en public weten dat hij wilde vertrekken. En dat heeft hij in de fase die volgde geweten, vertelt de oud-speler in een aflevering van Gary Neville's programma The Overlap. Met een kwinkslag onthult Rooney hoe hij in een training ná zijn slechtnieuwsgesprek meteen ondersteboven werd getackeld.
In The Overlap praat Gary Neville - net als Rooney clubicoon van United - met verschillende sportcoryfeeën. Rooney werd in januari ontslagen bij Birmingham City maar is sinds kort aan de slag bij Plymouth Argyle. Tussendoor had hij dus ruimte om (mede) nog eens op zijn illustere carrière terug te blikken.

Publieke twijfels

In oktober 2010 liet Rooney publiekelijk weten dat hij een vertrek bij United overwoog. Zijn club was het jaar daarvoor geen kampioen geworden en het boegbeeld had zo zijn vraagtekens bij het beleid van het bestuur. Niet iedereen nam hem die openheid in dank af. Tijdens een van de (volgens Rooney überhaupt beruchte) vrijdagtrainingen werd hij vol getackeld door clubroutinier Paul Scholes, kort nadat hij zijn twijfels had geuit.

Een dag later

'Het was precies een dag na de persconferentie waarbij Sir Alex Ferguson (trainer, red.) zich mede uitsprak over mijn vertrekwens, dus ik weet zeker dat hij een woordje met Scholes heeft gevoerd', grapt Rooney tegenover Neville. Ferguson verweet Rooney een gebrek aan respect voor de club, maar er ontstond gelukkig geen serieus conflict: twee dagen na Rooneys ontboezeming zette hij alweer een krabbel onder een nieuw vijfjarig contract. Spelen kon hij pas een aantal weken later weer; de charge van Scholes was geen dolletje.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties