Nederlandse Championship-speler van het jaar in beeld bij Premier League-top

Sportnieuws
dinsdag, 28 mei 2024 om 21:55
copyright proshots 25358219
Afgelopen zondag slaagde Leeds United er niet in om na een jaar afwezigheid terug te keren in de Premier League. Southampton bleek te sterk in de finale van de play-offs, waardoor de club van aanvaller Crysencio Summerville nog een jaar in de Championship moet blijven. Volgens diverse media is er echter wel interesse in de aanvaller, wat hem mogelijk alsnog een mooie overstap naar de Premier League kan opleveren.
Gedurende het hele seizoen ontving Summerville lof vanuit de Engelse pers. Zijn prestatie in de wedstrijd tegen Southampton werd zelfs als 'geniaal' bestempeld in de Engelse kranten. Desondanks biedt dit geen garanties voor Summerville en Leeds United. Er bestaat nog steeds de mogelijkheid dat Summerville een weg vindt naar de Premier League. Zowel Chelsea als het Liverpool van Arne Slot zouden geïnteresseerd zijn om de Speler van het Jaar van het Championship aan te trekken. Welke club het meest concreet is, blijft echter nog onduidelijk. De 22-jarige Summerville staat nog tot de zomer van 2026 onder contract bij Leeds United en wordt geschat op een waarde van zo'n 40 miljoen euro. In 2020 maakte de linksbuiten, die ook vanaf rechts kan spelen, de overstap van de Feyenoord-jeugd naar Leeds.

Summerville kende zijn definitieve doorbraak

Afgelopen seizoen beleefde Summerville zijn grote doorbraak in het Championship. De komst van de Duitse coach Daniel Farke bij Leeds gaf hem het laatste zetje om rendement toe te voegen aan zijn spel, iets wat eerdere coaches Marcelo Bielsa en Jesse March nog niet in hem zagen. Dit seizoen speelde Summerville 49 wedstrijden over alle competities, waarin hij 21 keer tot scoren kwam en tien assists gaf. Na afloop van de wedstrijd tegen Southampton wilde Summerville zelf nog niets zeggen over zijn toekomst, maar het lijkt een openbaar geheim dat hij komende zomer waarschijnlijk een overstap zal maken.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties