'Concrete gesprekken Verstappen en Mercedes, deal wordt steeds waarschijnlijker'

Sportnieuws
woensdag, 29 mei 2024 om 20:00
copyright proshots 25161230
Marc Priestley is van mening dat Sergio Pérez echt een flinke stap erbij moet doen om Red Bull Racing te behoeden voor de uitdaging van McLaren en Ferrari. Priestley werkte tien jaar lang als monteur voor McLaren, en transformeerde vervolgens naar een media-rol, waarbij hij ook in Monaco in actie kwam als commentator voor de Britse BBC. Priestley vertelde na zijn weekend in Monaco ook over de steeds serieuze gesprekken tussen Max Verstappen en Mercedes.
De pure dominantie van Red Bull lijkt voorlopig ten einde te zijn. De laatste races zijn drie teams behoorlijk aan elkaar gewaagd, en dat brengt Pérez steeds opnieuw in de problemen. 'Sergio Pérez zal het echt beter moeten gaan doen. Max Verstappen kan Red Bull niet in zijn eentje aan de kop van het kampioenschap houden. Ferrari en McLaren zetten veel druk op Red Bull, en dan heb ik het niet alleen over Monaco. Die resultaten kunnen we met een korrel zout nemen, gezien het uniek circuit', zo neemt de Brit het weekend niet mee in zijn analyse.

Pérez moet nu leveren

In de maand mei werden drie Grands Prix verreden, en in die periode scoorden Ferrari en McLaren meer punten dan Red Bull. 'We zagen die druk in de afgelopen weekenden ook al. Het gevolg is dat we zien dat Red Bull de limiet moet opzoeken. Ze hebben niet meer de luxe dat ze een grote voorsprong hebben, en dat ze zich het een en ander kunnen veroorloven. Max wordt ook gepusht, en maakt zowaar fouten! Dat is heel ongewoon, nietwaar?'
In de afgelopen jaren was Red Bull sterk genoeg om ook met een wisselvallige Pérez de titels te kunnen pakken, maar dat is nu niet meer het geval. 'Als Red Bull niet met twee auto's aan dit gevecht kan deelnemen, zal de voorsprong in met name het constructeurskampioenschap snel verdampen. Ferrari en McLaren zijn op jacht, en hebben constant twee coureurs voorin.' Ferrari staat nog 24 punten achter Red Bull, terwijl de achterstand van McLaren met 92 punten nog aanzienlijker is.
'Red Bull moet het echter beter doen, en Pérez moet het ook veel beter doen, om Max te matchen, of om in ieder geval in de buurt te komen. Er wordt heel veel gesproken over een contractverlenging, die spoedig aangekondigd zal worden. Ik denk dat het heel waarschijnlijk is dat dit gaat gebeuren, want ik zie niet veel andere opties voor Red Bull, die het beter zouden doen', geeft Priestley aan. 'Waarschijnlijk blijft hij dus nog minimaal één jaar in dat stoeltje zitten.' Red Bull zou haar tweede coureur een éénjarige deal aangeboden hebben, terwijl Pérez aanstuurt op een contract voor twee jaar.

Verstappen bij Mercedes?

Carlos Sainz geldt ook als optie voor Red Bull, maar het Oostenrijkse team lijkt vooralsnog vast te houden aan Pérez. Sainz is op zijn beurt steeds serieuzer in gesprek met Williams, dat nu kansrijker lijkt dan Audi. De Duitse fabrikant wil Sainz op de lange termijn vastleggen, terwijl Williams mogelijk betere ontsnappingsclausules biedt, waarmee Sainz in 2026 alsnog kans kan maken op een van de topstoeltjes.
Priestley linkt dat dan ook aan Red Bull en Verstappen. 'Ik heb nog geen concreet bewijs, maar er wordt heel veel over gesproken, en het lijkt te kloppen', zegt Priestley als introductie op het volgende item dat hij wil bespreken. 'Het lijkt heel waarschijnlijk dat Verstappen bij Red Bull blijft in 2025. Al het gedoe omtrent Christian Horner rommelt wel op de achtergrond verder, en dat creëert veel onrust. Er gaan veel verhalen en randverhalen rond, waar ik helaas niks over mag zeggen nu, maar op de achtergrond is er nog veel gaande omtrent Horner en dat verhaal', zegt Priestley, die als journalist, commentator en voormalig monteur genoeg connecties in de paddock heeft.
'Het lijkt er sterk op dat Verstappen in 2025 bij het team blijft', geeft Priestley aan op basis van zijn bronnen. 'Dat zou ook logisch zijn, want ze hebben een goede auto. Hun auto zal absoluut competitief zijn, en ik verwacht dat ze volgend jaar ook weer competitief zijn, maar voor 2026 zijn er serieuze gesprekken over een overstap van Verstappen naar Mercedes. Dit zijn absoluut concrete gesprekken die nu plaatsvinden, en het wordt steeds waarschijnlijker.'
Priestley ziet hierbij parallellen met Lewis Hamilton, met wie hij bij McLaren samenwerkte. 'In het verleden werd Lewis Hamilton door Niki Lauda en Ross Brawn overtuigd om voor de laatste grote regelwijziging naar Mercedes te komen, en Mercedes lijkt nu ook vol vertrouwen te zijn in hun power unit voor 2026. Dat kan voldoende zijn om Verstappen te overtuigen om van koers te wijzigen en zich bij de Zilverpijlen aan te sluiten.'
F1 Maximaal ©

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties