Real Madrid slacht Barcelona af en bereikt finale Copa del Rey

woensdag, 05 april 2023 om 22:52
copyright proshots 20440556
Alle seinen in Barcelona stonden op groen om, na de 0-1 uitwinst in de heenwedstrijd tegen Real Madrid, de finale te bereiken van de Copa del Rey. Maar het ging woensdagavond in het eigen Camp Nou flink mis tegen de aartsrivaal. De Koninklijke boekte een eenvoudige 0-3 zege en dompelden de Catalanen in rouw.
Barcelona moest het in de return stellen zonder Frenkie de Jong. De middenvelder ondervindt nog altijd te veel last van een hamstringblessure. Dat de Nederlander een onmisbare schakel is in het team van trainer Xavi werd woensdagavond maar weer eens duidelijk. De middelste linie bestond in de wedstrijd tegen Real Madrid uit Franck Kessie, Sergio Busquets en Sergi Roberto. Het voetballende vermogen van De Jong werd node gemist tegen de aartsrivaal uit Madrid.
In de heenwedstrijd won Barcelona met 0-1 en het kwetsbare Real Madrid, dat in de competitie een achterstand van twaalf punten heeft op de Catalanen, leek rijp voor een nieuwe nederlaag. Echter zagen we het Real zoals we dat in de Champions League vaker zien acteren. Vlijmscherp op de counter en zeer efficient in de afronding. In de eerste helft scoorde Vinicius Junior in de blessuretijd de openingstreffer en na rust was daar Karim Benzema met twee goals in acht minuten tijd. Tien minuten voor tijd maakte de Fransman er nog 0-4 van. De focus bij Barcelona kan nu volledig gericht worden op het behalen van de eerste landstitel sinds 2019.
Real Madrid treft in de finale op zaterdag 6 mei een verrassende tegenstander. Niet Athletic Bilbao, maar Osasuna wist op dinsdag al de eindstrijd te bereiken.
Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+