PSV slaagt er niet in historisch record te verbreken na gelijkspel tegen FC Utrecht

zondag, 21 januari 2024 om 14:35
copyright proshots 23920594
PSV is er zondag niet in geslaagd het eigen Eredivisie-record aan te scherpen en moest genoegen nemen met een teleurstellend gelijkspel tegen FC Utrecht, eindigend in 1-1. Voorafgaand aan de wedstrijd was er veel te doen over de mogelijkheid om het Eredivisie-record te breken door achttien opeenvolgende wedstrijden te winnen. Ondanks een veelbelovende start met een vroeg doelpunt van Johan Bakayoko, kon PSV de voorsprong niet vasthouden.
De wedstrijd werd gekenmerkt door ergernis over de arbitrage, met controversiële beslissingen die zowel PSV als FC Utrecht beïnvloedden. Luuk de Jong voelde zich benadeeld door een stevige overtreding van Mike van der Hoorn, terwijl PSV tevergeefs een penalty claimde na hands van El Karouani. Aan de andere kant was FC Utrecht verontwaardigd nadat een overtreding van André Ramalho op Sam Lammers onbestraft bleef.
Beide teams waren slordig in het vervolg van de wedstrijd, waarbij PSV duidelijk niet in topvorm verkeerde. Malik Tillman en Yorbe Vertessen creëerden nog wel gevaar, maar PSV slaagde er niet in zijn gebruikelijke niveau te halen. FC Utrecht werkte hard en kwam na 53 minuten langszij met een doelpunt van Othmane Boussaid na een assist van Lammers.

Bosz brengt Lozano en Lang

De tweede helft was opwindend en PSV probeerde het tij te keren met wissels zoals Hirving Lozano en Noa Lang. Er waren nog kansen aan beide zijden, waarbij Lozano tegen de lat schoot en FC Utrecht verdediger Modibo Sagnan als stormram inzette. Ondanks enkele mogelijkheden eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel. Voor PSV betekende dit een bittere teleurstelling, omdat het team nu gelijk staat met het gouden PSV van 1988, dat ook de eerste zeventien wedstrijden van het seizoen wist te winnen.