Driessen neemt pet af voor Kroes: 'Hij doet wat heel veel mensen zouden moeten doen'

Sportnieuws
vrijdag, 17 mei 2024 om 17:45
copyright proshots 11774457
Valentijn Driessen heeft onlangs samen met zijn collega Mike Verweij de nieuwe technisch directeur van Ajax stevig aan de tand gevoeld. De chef voetbal van De Telegraaf zegt Alex Kroes 'keihard te hebben aangepakt' na de aandelenaffaire en vindt het erg knap dat Kroes ondanks dat alsnog met De Telegraaf ging praten.
Kroes trad op 15 maart in dienst bij Ajax als algemeen directeur, wat al vanaf augustus 2023 bekend was. Amper twee weken na zijn indiensttreding werd hij geschorst toen uitkwam dat hij een week voor zijn aanstelling bekendgemaakt werd 17.500 aandelen had gekocht. Kroes ging in het interview, wat vandaag naar buiten kwam, dan ook diep door het stof. 'Achteraf gezien had ik 26 juli 2023, een week voor mijn aanstelling als algemeen directeur, geen aandelen Ajax moeten kopen. Dat is een domme actie geweest', zo zei de technisch directeur onder meer. 
Driessen fileerde Kroes op 2 april, nadat de laatste een statement op LinkedIN plaatste waarin hij tekst en uitleg gaf over de situatie. Volgens de journalist was dat een zwaktebod. 'Als je echt helemaal open kaart wil spelen, dan beleg je gewoon een persconferentie. Zoals Ajax dadelijk ook opening van zaken geeft richting de media, maar dat doe je dan niet via LinkedIn. Dan nodig je iedereen uit met alle afschriften en data. Dan geef je gewoon een chronologisch verhaal. Wie waar heeft gereageerd en wat er allemaal op papier staat. En dat doe je dan niet via LinkedIn. Dat vind ik een zwaktebod.' 

Meest recente interview

Dat Kroes ondanks dat hij zo hard aangepakt werd door De Telegraaf toch de moed had om een interview te geven kan bij Driessen op bewondering rekenen, zo legt hij uit in Kick-Off Eredivisie, een videoprogramma van De Telegraaf. 'We hebben hem keihard aangepakt na de aandelenaffaire. Hij doet wat heel veel mensen zouden moeten doen, als je op dat podium aangepakt wordt, laat je dan ook zien op dat podium.' Vandaag kwam bij De Telegraaf een groot interview naar buiten waarin alles over de aandelenaffaire naar buiten kwam. Morgen, zo verklapt Driessen alvast, zal de rest van het interview naar buiten komen. Daarin staat alles wat Kroes van plan is met Ajax.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties